Καιρός: Έρχονται βροχές και χιόνια να μας κρατήσουν σπίτι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 09:00 Καιρός: Έρχονται βροχές και χιόνια να μας κρατήσουν σπίτι

Μικρή ανάπαυλα σήμερα Τρίτη και επιδείνωση από αύριο Τετάρτη…

Σύμμαχος στη μάχη κατά του κορωνοϊού, θα είναι ο καιρός με πολλές βροχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά που θα αποθαρρύνουν «παράνομες» σκέψεις για αποδράσεις!

Γενικά ο Μάρτης θα δείξει τα δόντια του στο τελείωμά του σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Για την Τρίτη (24/3) σταματούν οι βροχές στο νομό, αλλά στη συνέχεια μας περιμένει ένα άκρως βροχερό τριήμερο από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι το βράδυ της Τετάρτης θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ στον Μαλιακό κόλπο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα του νομού (ενδεικτικό υψόμετρο 1100μ). Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το Σάββατο με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ οριστική βελτίωση του καιρού και άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε την Κυριακή.

Όπως βλέπουμε και στους σχετικούς χάρτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολογικών μοντέλων τα συνολικά ύψη βροχόπτωσης μέχρι το τελείωμα της κακοκαιρίας θα ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές της Φθιώτιδας τα 50 χιλιοστά, ενώ στα ορεινά τμήματα (από τα 1200-1300μ και πάνω) το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει κατά τόπους τα 20εκ.

Μάλιστα, στον ορεινό όγκο της Πίνδου (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων) το χιόνι θα φτάσει τα 60-80εκ!

Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στα δυτικά του νομού και κυρίως στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα στον Μαλιακό κόλπο στα 6 και πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη προβλέπονται ποτιστικές βροχές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά περίπου από τα 1100μ. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 4-5 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και χιόνια στα ορεινά (από τα 1200-1300μ) μέχρι περίπου το μεσημέρι. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.

Γενική πρόγνωση

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες στη βόρεια Ελλάδα θα δώσουν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 7-8. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τετάρτη (25η Μαρτίου) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και βόρεια χώρα (Θεσσαλία, κεντρική και δυτική Μακεδονία). Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί σε όλα τα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά (Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση