Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα - Κορωνοϊός: Διατηρούμε το «μηδέν» - «Μένουμε Σπίτι»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 17:12 Φθιώτιδα - Κορωνοϊός: Διατηρούμε το «μηδέν» - «Μένουμε Σπίτι»

Ετοιμάζεται ΜΕΘ κορωνοϊού στο Γ. Ν. Λαμίας στο χώρο της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας…

Για ένα ακόμη 24ωρο διατηρήθηκαν τα ευχάριστα νέα για το Νοσοκομείο Λαμίας και την περιοχή της Φθιώτιδας, με τρία ακόμη αρνητικά δείγματα από ασθενείς που παρουσίαζαν ύποπτα συμπτώματα για τον νέο κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα από το εξειδικευμένο εργαστήριο αφήνουν τη Φθιώτιδα εκτός κρουσμάτων κορωνοϊού «αγοράζοντας χρόνο» (για να χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις του πλέον ειδικού Σωτήρη Τσιόδρα) για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Ήδη στο Νοσοκομείο Λαμίας ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη μετατροπή της υπάρχουσας ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) σε ΜΕΘ κορωνοϊού με πέντε (5) κλίνες.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία των διπλανών χώρων, όπως χειρουργεία επειγόντων και της μονάδας εμφραγμάτων.

Βέβαια στη σκέψη των όσων συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το παραπάνω νούμερο φαντάζει πολύ μικρό, για αυτό δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε τις λέξεις «ατομική ευθύνη» και το «μένουμε σπίτι».

Θυμηθείτε τα λόγια του κ. Τσιόδρα: «Αν μπορούσαμε να παγώσουμε όλον τον κόσμο για 14 ημέρες τότε ο ιός θα πέθαινε δε θα μπορούσε να μεταδοθεί και θα εξαφανιζόταν».

Αυτό που μας ζητάνε λοιπόν είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και όσες αναγκαίες πρέπει να γίνουν, να γίνονται με τις μέγιστες δυνατές προφυλάξεις, με την ευθύνη σαν να έχουμε ήδη τον ιό και δε θέλουμε να τον μεταδώσουμε.