Λαμία: Τα πρόστιμα μείωσαν την κίνηση - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 08:36 Λαμία: Τα πρόστιμα μείωσαν την κίνηση - Δείτε εικόνες

Κορωνοϊός: 11 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την πρώτη ημέρα στη Φθιώτιδα, 58 συνολικά στη Στερεά Ελλάδα - Συνεχείς έλεγχοι στη Λαμία και σε άλλα κομβικά σημεία του νομού.

Αν και ο καιρός είναι πολύ καλύτερος σήμερα η κίνηση σε σχέση με χθες είναι αισθητά μειωμένη στο κέντρο της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή.

Εξαίρεση αποτελούν οι "ουρές" στα ΑΤΜ αφού σήμερα (24/3/) είναι ημέρα πληρωμών για αρκετό κόσμο, όπως βλέπετε στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Πάρκου.

Η εικόνα στις πλατείες δεν έχει καμία σχέση με αυτή των προηγουμένων ημερών. Τα παγκάκια είναι άδεια και ο κόσμος που κυκλοφορεί ελάχιστος.

Έπεσαν πρόστιμα

Αν και η αστυνομία την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του νέου μέτρου δεν είχε ως αυτοσκοπό την επιβολή προστίμων, αλλά κυρίως την ενημέρωση και τις συστάσεις, παρ όλα αυτά χθες επιβληθήκαν συνολικά 11 παραβάσεις στη Φθιώτιδα με πρόστιμο 150€, όπως προβλέπει ο νόμος.

Και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν τα τέσσερα πρώτα πρόστιμα στην ανατολική Φθιώτιδα, όταν αστυνομικοί του ΑΤ Στυλίδας σε ελέγχουν που πραγματοποίησαν βεβαίωσαν 4 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε κατοίκους της περιοχής που δεν είχαν μαζί τους καποιο έγγραφο μετακίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης είχαν επιβληθεί τουλάχιστον 10 παραβάσεις σε όλο το νομό. Το ρεπορτάζ λέει ότι στη Στερεά μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, συνολικά βεβαιώθηκαν 58 παραβάσεις.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Φούρλας, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς τις επόμενες ημέρες και θα βεβαιώνονται παραβάσεις όπου εντοπίζονται άσκοπες μετακινήσεις.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι θέμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας και είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και τα παιδιά μας...», τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας.

Σημειώνουμε ότι από σήμερα κατόπιν συννενόησης των δύο Διευθυντών Αστυνομίας, Δημήτρη Φούρλα και Πυροσβεστικής Ανδρέα Μωράτη, το έργο των αστυνομικών επικουρούν και πυροσβέστες. 

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη εκτός από τη Λαμία και στους Δήμους Λοκρών και Καμένων Βούρλων.

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή εικόνα στο κέντρο της Λαμίας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση