Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΥΠ: Τελετή ορκωμοσίας και αλλαγή διοίκησης χωρίς κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 17:54 ΚΕΥΠ: Τελετή ορκωμοσίας και αλλαγή διοίκησης χωρίς κόσμο

Μία αρκετά διαφορετική τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΥΠ για την 2020 Β΄/ΕΣΣΟ.

Για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του Κέντρου, η τελετή έγινε χωρίς αγήματα και προσκεκλημένους, αλλά και χωρίς τους συγγενείς και φίλους των νεοσυλλέκτων που άλλοτε κατέκλυζαν το χώρο, λόγο βέβαια των μέτρων της πολιτείας για τον νέο κορωνοϊό.

Ωστόσο δεν έλειψε το αίσθημα υπερηφάνειας και η συγκίνηση όταν οι νεοσύλλεκτοι, έδωσαν τον νενομισμένο  Όρκο του Έλληνα Οπλίτη, στη Σημαία & το Ιερό Ευαγγέλιο.

Η άψογη & πειθαρχημένη εμφάνιση των τμημάτων, καθώς και η  ομοιόμορφη εκφώνηση του Στρατιωτικού Όρκου, προκάλεσαν τον θαυμασμό των παρευρισκομένων. Οι άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης του ΚΕΥΠ & των εκπαιδευτών του Τάγματος Εκπαιδεύσεως, έχουν αποτέλεσμα, την άριστη εκπαίδευση των Οπλιτών, αλλά & να παραμένει το ΚΕΥΠ, ένα από τα καλύτερα Κέντρα Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς.

Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας, επακολούθησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως του ΚΕΥΠ, σύμφωνα με το στρατιωτικό τυπικό.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο απερχόμενος Διοικητής του ΚΕΥΠ & Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λαμίας, Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, παρέδωσε την Διοίκηση, στον νεοπροαχθέντα Ταξίαρχο Ιωάννη Ανδριώτη.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ευχήθηκε, στον μεν παραλαμβάνοντα Διοικητή, υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει, στο δε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Κέντρου, με υγεία, να συνεχίσουν να εργάζονται με  τον ίδιο αξιοσημείωτο ζήλο, πάθος, αγάπη και υπευθυνότητα.

Ο απελθών Διοικητής, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την τοπική κοινωνία, επειδή, όπως ανέφερε, από ετών συνεχίζει να αγκαλιάζει το ΚΕΥΠ και τους υπηρετούντες σε αυτό.

Tων ιερών ακολουθιών, προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ Συμεών, ο οποίος λίγη ώρα πριν συμμετείχε σε εθελοντική αιμοδοσία,  παρόντος και του εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΣ,  Υποστράτηγου Μιχαήλ Γαλανού, Διευθυντή της ΔΥΠ/ΓΕΣ.

Οι νέοι Οπλίτες, έλαβαν τα φύλλα πορείας τους, άλλοι για την ΕΛ.ΔΥ.Κ (επιλεγέντες) & άλλοι για τις Μονάδες Προκαλύψεως του Στρατού μας.

Τους ευχόμαστε, να τους χαίρονται οι γονείς τους, να έχουν ακλόνητη υγεία & καλή θητεία.

Δείτε φωτογραφίες και από το σάιτ της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας: