Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς κρούσμα το Νοσοκομείο Λαμίας – Έτοιμος ο χώρος της ΜΕΘ Κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 20:44 Χωρίς κρούσμα το Νοσοκομείο Λαμίας – Έτοιμος ο χώρος της ΜΕΘ Κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ καταγράφει ως πρώτο επίσημο κρούσμα στη Φθιώτιδα το βρέφος από τη Σπερχειάδα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων…

Αρνητικό ήταν τρία (3) ακόμη δείγματα για τον COVID-19 από το Νοσοκομείο Λαμίας. Το ένα εξ αυτών αντιστοιχούσε σε ιδιαίτερα βαρύ περιστατικό με ηλικιωμένο που διακομίστηκε με επιπλέον συμπτώματα προσβολής του αναπνευστικού και χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο.

Οι έλεγχοι βέβαια συνεχίζονται καθημερινά, με άλλα δύο δείγματα από ηλικιωμένο ζευγάρι από τη Λοκρίδα αυτή τη φορά, να αναμένει αποτελέσματα το επόμενο 24ωρο. Προς το παρόν το Νοσοκομείο Λαμίας και η Φθιώτιδα μένει εκτός της μακριάς λίστας, αν και η τελευταία κατάσταση του ΕΟΔΥ (24/3) περιλαμβάνει ένα (1) κρούσμα. Πρόκειται για των τριών μηνών βρέφος που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία που διαγνώστηκε με κορωνοϊό χωρίς να μπορούν να ελέγξουν την πηγή που του τον μετέδωσε.

Αυτός είναι και ο μικρότερος ηλικιακά ασθενής του νέου κορωνοϊού που μόλις σε ποσοστό 4% έχει προσβάλλει άτομα κάτω τον 17 ετών, ενώ μόλις 12 είναι τα παιδιά κάτω των 5 ετών.

Στην λίστα που παρουσιάζουμε καταγράφονται όλα τα περιστατικά μαζί με τα 136 που είναι υπό διερεύνηση και περιλαμβάνει 33 νομούς και περιοχές:

Σύνολο νοσηλευθέντων 191/743 (25.7%)

Άνδρες 113/191 (59.2%)

Ηλικία 65 ετών και άνω 85/191 (44.5%)

Νοσηλευθέντες σε ΜΕΘ ή/και με διασωλήνωση 59/191 (30.9%)

Έκβαση

Συνεχίζεται η νοσηλεία 134/191 (70.2%)

Θάνατοι 20/191 (10.5%)

Εξιτήριο από νοσοκομείο 32/191 (16.8%)

Η ΜΕΘ κορωνοϊού

Εντωμεταξύ ο χρόνος «που αγοράζεται» σε τοπικό επίπεδο αποδείχτηκε πολύτιμος για την τεχνική ολοκλήρωση της ΜΕΘ κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας. Πρόκειται για το χώρο της πρώην ΜΑΦ που έγινε σε χρόνο ρεκόρ και περιλαμβάνει πέντε (5) κλίνες.

Ωστόσο για να λειτουργήσει χρειάζονται υλικά τα οποία και αναμένονται μαζί με το υπόλοιπο ιατροφαρμακευτικό υλικό για το οποίο τρέχουν οι επίσημοι διαγωνισμοί.

Αυτό είναι ένα ακόμη στοίχημα που πρέπει να κερδίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν αφορά μόνο τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι τηρώντας το «Μένουμε Σπίτι».