Κορωνοϊός: Δεν έχουν διαγνωστεί στη Φθιώτιδα τα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 14:57 Κορωνοϊός: Δεν έχουν διαγνωστεί στη Φθιώτιδα τα κρούσματα

Η αλήθεια για τους δύο καταγεγραμμένους ασθενείς από τον ΕΟΔΥ. Ο επιδημιολογικός χάρτης με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι το βράδυ της 25ης Μαρτίου…

Όπως αναμενόταν ο ΕΟΔΥ πρόσθεσε ένα ακόμη κρούσμα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα, μετά την επιβεβαίωση ως θετικής, της μητέρας του βρέφους από τη Σπερχειάδα και έτσι στον επιδημιολογικό χάρτη με τις 821 περιπτώσεις παρουσιάζονται δύο ασθενείς πλέον από το νομό.

Η έκθεση αφορά στοιχεία ως το βράδυ (19:00') της Τετάρτης 25 Μαρτίου και ανακοινώθηκε σήμερα.

Με αφορμή και  τα νέα στοιχεία καλό θα ήταν να επαναλάβουμε ότι τα δύο κρούσματα από τη Φθιώτιδα, δεν έχουν καμία σχέση στην παρούσα φάση με την περιοχή μας, παρά μόνο ως οικογενειακή μερίδα! Ο μόλις τριών μηνών «ήρωας» που νοσηλεύεται στο Αγία Σοφία, δεν έχει ακόμη επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής του εξαιτίας των όσων προβλημάτων πέρασε από την πρώτη στιγμή της γέννησης του.

Το ίδιο και η μητέρα του που μετακόμισε μαζί με το σύζυγό της στην Αθήνα από τον περασμένο Νοέμβριο εξαιτίας των επιπλοκών στην εγκυμοσύνη. Το διάστημα που το παιδί ήταν εκτός Νοσοκομείων οι γονείς του έμεναν στην Αθήνα και ετοιμαζόντουσαν για την επιστροφή την ημέρα που συνέβη το τροχαίο στον πατέρα της οικογένειας.

Χαρακτηριστικά μας έλεγε η δυνατή αυτή γυναίκα, ότι δεν ξέρει όταν επιστρέψει σπίτι της αν θα βρει στολισμένο ακόμη το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπως το είχε αφήσει πριν φύγει για Αθήνα!

Ο ΕΟΔΥ ωστόσο οφείλει κάπου να καταγράψει τις περιπτώσεις και αναφέρεται στις μόνιμες κατοικίες των κρουσμάτων και στην προκειμένη περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί είναι κάτοικοι Σπερχειάδας, όπου με το καλό θα επιστρέψουν όταν τελειώσει η νέα περιπέτειά τους. Καλό θα ήταν οι συμπολίτες μας να προσεύχονται για αυτό και όχι να  πλάθουν σενάρια καταστροφής δημιουργώντας άσχημο κλίμα σε βάρος μιας οικογένειας που πέρασε τόσα πολλά τους τελευταίους 4 μήνες.

Επιπλέον παρακολουθώντας με λύπη σχόλια του τύπου «κρύβουν τα πραγματικά κρούσματα» και ότι ισχυριζόμαστε ότι «η Φθιώτιδα δεν κολλάει τον ιό», προφανώς και δεν ισχύει τίποτα από αυτά.

Τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα από όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα και για αυτό φωνάζουμε όλοι να τηρηθεί το «Μένουμε Σπίτι». Άρα είναι πολύ πιθανό και στη Φθιώτιδα και στην υπόλοιπη Στερεά που καταγράφει μόνο άλλα τρία κρούσματα (2 η Εύβοια, 1 η Βοιωτία χωρίς κανένα να έχει περάσει από Νοσοκομεία της Στερεάς), να υπάρχουν κάμποσα ακόμη τα οποία και ελπίζουμε ότι παραμένουν σπίτι τους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν έχουν εκδηλώσει βαριά συμπτώματα καθώς θα είχαν νοσηλευτεί σε κάποιο από τα οκτώ Νοσοκομεία της Περιφέρειας. ΤΟύτε η Φθιώτιδα αλλά και καμία άλλη περιοχή δεν είναι άτρωτη στον ιό, πιθανόν όμως να έχει πιο πειθαρχημένους κατοίκους.

Αυτό θα φανεί στις επόμενες δύο + δύο εβδομάδες, όσες είναι απαραίτητες για να αποκαλυφθεί το μεγάλο ποσοστό των πραγματικών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ αυτός είναι ο πίνακας με τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Ο χάρτης με τα κρούσματα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση