Άμφισσα: Νυχτερινές περίπολοι πολιτών για προστασία από τις κλοπές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 18:32 Άμφισσα: Νυχτερινές περίπολοι πολιτών για προστασία από τις κλοπές

Εν μέσω κορωνοϊού η Άμφισσα, όταν πέφτει το σκοτάδι, μετατρέπεται σε μια πραγματικά νεκρή πόλη, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επιχειρηματίες όμως της περιοχής, ανησυχώντας για τις περιουσίες τους, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές εδώ και καιρό, έχουν βρει έναν τρόπο προκειμένου να μπορούν να προλαμβάνουν τις κλοπές και παράλληλα να προσέχουν τις γειτονιές τους.

Το τελευταίο διάστημα, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο zougla.gr, έχουν σημειωθεί αρκετές διαρρήξεις στην περιοχή και το γεγονός αυτό τους έκανε να κινητοποιηθούν.

Όπως εξηγούν, «δεν έχουμε πρόθεση να αντικαταστήσουμε την Αστυνομία, η οποία είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένη τις τελευταίες ημέρες. Εμείς απλά έχουμε μετατρέψει τους νυχτερινούς μας περιπάτους περίπου σε περιπολία. Και γυμναζόμαστε και προσέχουμε τις περιουσίες μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Η ομάδα των επιχειρηματιών που συμμετέχει στις νυχτερινές «περιπολίες» αποτελείται μέχρι στιγμής από περίπου 40 άτομα, ενώ καθημερινά όλο και περισσότεροι συντάσσονται με την κίνηση αυτή.

Όλοι τους, όπως λένε, έχουν ως κίνητρο τη γυμναστική. Περπατούν το βράδυ, κάτι το οποίο επιτρέπεται. Χωρίζουν, λοιπόν, τις περιοχές, κάνουν την άθλησή τους, ενώ παράλληλα από τα σημεία όπου περνούν ελέγχουν για ύποπτες κινήσεις.

«Η ανησυχία για τα εμπορεύματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέσα στα καταστήματά μας μας έκανε να κινητοποιηθούμε. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο ασφαλή για τη δημόσια υγεία προκειμένου να μην πάθουμε μεγαλύτερη ζημιά. Δηλαδή εκτός του ότι έχουμε κλείσει, δεν θέλουμε να χάσουμε και τα εμπορεύματά μας από κλοπές, οι οποίες είναι μάστιγα στην περιοχή. Παρόλο που δεν έχουμε κάποιο σωματείο επίσημο να μας αντιπροσωπεύει στην περιοχή, είμαστε ενωμένοι. Από τις 23.00 το βράδυ ξεκινούμε τις βόλτες μας ανά δύο άτομα σε απόσταση όπως προβλέπεται και τελειώνουμε στις 5.00 τα ξημερώματα, οπότε και η πόλη αρχίζει να ξυπνά κάπως. Κάθε ημέρα συμμετέχουν και διαφορετικά άτομα στις βόλτες αυτές. Το κάνουμε μόνοι μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από έναν “άφαντο” Δήμο Δελφών και από έναν “άφαντο” δήμαρχο» εξηγούν στο zougla.gr και προσθέτουν:

«Θα συνεχίσουμε τους περιπάτους με ασφάλεια, όπως προβλέπεται από τον νόμο, όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση. Όμως μόλις τελειώσει όλο αυτό, ετοιμάζουμε κινητοποιήσεις, ενώ θα αναζητήσουμε ευθύνες νομικές προς όλες τις κατευθύνσεις, προς όλους αυτούς εδώ στην τοπική κοινωνία που προειδοποιήσαμε για τα προβλήματα μας αλλά μας αγνόησαν. Ήδη συλλέγουμε στοιχεία».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
zougla.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση