Γ.Ν. Λαμίας: Αυτό είναι το μηχάνημα που θα εξετάζει δείγματα για COVID-19

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 21:05 Γ.Ν. Λαμίας: Αυτό είναι το μηχάνημα που θα εξετάζει δείγματα για COVID-19

Θα υπάρχει και γρήγορο τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2…

Με γρήγορες διαδικασίες εξοπλίζεται το Νοσοκομείο Λαμίας για την απόκτηση αντιδραστηρίων που θα μπορούν να ελέγξουν δείγματα ασθενών για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 (που προκαλεί COVID-19), μειώνοντας στο ελάχιστο (περίπου 1 ώρα) την αναμονή αξιολόγησης των περιστατικών.

Ήδη τοποθετήθηκε το «ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ PCR ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (REALTIME PCR) ΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΥΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ» (φωτογραφία) που θα καλύψει τις ανάγκες του Βιοπαθολογοανατομικού Τμήματος για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19.

Με απόφαση του ΔΣ (26/3) κατακυρώθηκαν τα τμήματα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που αφορούσαν την προμήθεια αντιδραστηριών μικροβιολογικών εξετάσεων για ένα έτος (συν ένα ακόμη), προκειμένου να λειτουργήσει και το συγκεκριμένο μηχάνημα. Η δαπάνη ανέρχεται στα 370.205,76€ και η εκτέλεσή τους θα είναι άμεση.

Επιπλέον εγκρίθηκε η αγορά 50 τεστ «2019-nCoV lgG/lgM Rapid Test Device» για ταχεία ανοσοχρωματογραφική εξέταση για την ποιοτική ανίχνευση του αντιγόνου του ιού του Κορωνοϊού. Τα εν λόγω τεστ θεωρούνται αξιόπιστα ως προς τα θετικά δείγματα, τα οποία ανιχνεύονται αμέσως, ενώ στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα εξετάζεται περαιτέρω.

Υπό κανονικές συνθήκες τη νέα εβδομάδα θα πρέπει να έχει φτάσει και ο ιατρικός εξοπλισμός για τη ΜΕΘ κορωνοϊού. Στο Νοσοκομείο Λαμίας σχεδόν καθημερινά καταφτάνουν «ύποπτα» σοβαρά περιστατικά χωρίς ευτυχώς μέχρι τώρα να έχει χρειαστεί νοσηλεία ασθενή με COVID-19. Ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί ακόμη και για τα ελαφρά περιστατικά, ειδικότερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την απόδοση των αυστηρών μέτρων που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση.

Τέλος κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για 50.000 απλές χειρουργικές μάσκες, προϋπολογισμού 50.350,00 €, καθώς και 20.000 πακέτων των 200 φύλλων χειροπετσετών και 2.400 λίτρων υγρό σαπούνι χεριών, προϋπολογισμού 14.508 ευρώ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση