Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Σαρακιώτης: «Ο αποκλεισμός των βαμβακοπαραγωγών της Ανθήλης από τις επιδοτήσεις να διορθωθεί άμεσα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 23:22 Γ. Σαρακιώτης: «Ο αποκλεισμός των βαμβακοπαραγωγών της Ανθήλης από τις επιδοτήσεις να διορθωθεί άμεσα»

Την άμεση διόρθωση του άδικου αποκλεισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των βαμβακοπαραγωγών της Ανθήλης από τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις του βαμβακιού, ζητάει ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Με την ερώτηση του ο Βουλευτής Φθιώτιδας, μεταφέρει τις πρόσφατες αντιδράσεις της συντριπτικής πλειονότητας των βαμβακοπαραγωγών του Αγροτικού Συλλόγου Ανθήλης, οι οποίοι, όπως και το σύνολο του αγροτικού κόσμου, πέρα από τη μείωση του εισοδήματος τους λόγω των συνεπειών της έξαρσης του κορονοϊού, έχουν να αντιμετωπίσουν και την άδικη αντιμετώπιση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου, με τον αποκλεισμό τους από τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης, αυτό σε συνδυασμό με τις τρέχουσες δυσμενείς συνέπειες, θα καταστήσει ανέφικτη τόσο την ανταπόκριση τους στις βασικές υποχρεώσεις τους (π.χ. οφειλές προς τράπεζες, απόδοση ασφαλιστικών εισφορών, κ.α.), όσο και εξαιρετικά δύσκολη τη βέλτιστη προετοιμασία τους εν όψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν θα λάβει μέριμνα για την επανεξέταση των αποτελεσμάτων της τηλεπισκόπησης, η οποία και θεωρείται άδικη από τους βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής της Ανθήλης και να προχωρήσουν σε επιτόπια αυτοψία ή δειγματοληπτική ή και καθολική εξέταση των εκτάσεων οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ