Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας: Συνεχής στήριξη σε γυναίκες θύματα κάθε μορφής βίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 13:31 Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας: Συνεχής στήριξη σε γυναίκες θύματα κάθε μορφής βίας

Δείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πως μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας.

Οι συνθήκες στη χώρα μας λόγω του νέου κορωνοϊού (Covid-19) είναι πρωτοφανείς και η ανάγκη πρόληψης της εξάπλωσής του και διασφάλισης της δημόσιας υγείας μας υποχρεώνουν να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Το δίχτυ, όμως, ασφαλείας για τις γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων υπάρχει και αντέχει. Τα Συμβουλευτικά μας Κέντρα παραμένουν σε λειτουργία, λαμβάνοντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τα στελέχη μας όσο και για τις συμβουλευόμενες. Αρκεί οι γυναίκες που μας έχουν ανάγκη να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ζητήσουν βοήθεια.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, συνεχίζει τη λειτουργία του, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τα στελέχη του, όσο και για τις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτό. Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων παρέχονται τηλεφωνικά, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν συνεννοήσεως, γίνεται συμβουλευτική και δια ζώσης. Το Συμβουλευτικό Κέντρο θα λειτουργεί με τον τρόπο αυτό για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, με γνώμονα τη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων είναι ΔΩΡΕΑΝ, καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:

  • ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
  • ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)
  • εργασιακή συμβουλευτική
  • νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
  • συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Το Δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ αποτελείται από:

  • Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΟΠΙΦ, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).
  • Τα σαράντα ένα (41) Συμβουλευτικά Κέντρα.
  • Τους δεκαοκτώ (18) ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο (2) ξενώνες φιλοξενίας του ΕΚΚΑ.

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00
Δ/νση: Λεωνίδου 9-11
Τηλ.: 22310-20059
E-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.kethi.gr, www.womensos.gr" target="_blank">www.kethi.gr,
www.womensos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση