Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα τεστ στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 11:38 Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα τεστ στο Νοσοκομείο Λαμίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ασθενείς με «ύποπτα» συμπτώματα…

Εφτά (7) ακόμη αρνητικά αποτελέσματα επέστρεψαν στο Νοσοκομείο Λαμίας από το ειδικό Εργαστήριο ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού όπου εστάλησαν λόγω της ύποπτης συμπτωματολογίας.

Ωστόσο οι έλεγχοι συνεχίζονται όσο υπάρχου περιστατικά που παραπέμπουν σε δύσπνοιες και γενικά σε λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ειδικότερα τρία ακόμη περιστατικά περιμένουν αύριο Κυριακή (29/3) αποτελέσματα, με ένα εξ αυτών να ανήκει σε εργάτη που παρουσίασε ξαφνικά δύσπνοια.

Υπάρχει όμως αισιοδοξία όσο παραμένουμε στο μηδέν και ο ιός δεν δείχνει να εξαπλώνεται εκθετικά στο σύνολο της χώρας.

Κατά τα άλλα με γοργούς ρυθμούς στήνεται το εργαστήριο που θα ανιχνεύει τον SARS-CoV-2. Διαμορφώνεται ο ειδικός χώρος καθώς δε θα πρέπει να είναι προσπελάσιμος από τον καθένα και θα πρέπει να έχει ειδικές εισόδους και υποδοχές των δειγμάτων.

Εκτός όμως από το μηχάνημα που έχει ήδη τοποθετηθεί, αναμένεται και το συνοδευτικό υλικό που θα προκύψει από διαγωνισμό που αναρτήθηκε στο υπουργείο και θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ για τα κατεπείγοντα μέτρα στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού η παροχή των προκηρυχθέντων υλικών κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, θα αρχίσουν να έρχονται από την προσεχή Πέμπτη 2 Απριλίου, ημερομηνία κρίσιμη και για την προμήθεια κι άλλων σημαντικών υλικών όπως οι μάσκες, τα αντισηπτικά και φυσικά τα υλικά για τη λειτουργία της ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση