Οργανώνοντας την καθημερινότητά μας...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 22:54 Οργανώνοντας την καθημερινότητά μας...

Η κατάσταση που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας του COVID-19 είναι πρωτόγνωρη και οι επιπτώσεις της είναι ολοφάνερες στην καθημερινή μας ζωή. Παύση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, κλειστά μαγαζιά, παραμονή στο σπίτι και περιορισμοί στην κυκλοφορία έχουν διαταράξει την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

Μένουμε σπίτι αλλά προσπαθούμε να είμαστε εξίσου παραγωγικοί. Το κλειδί είναι η σωστή δόμηση της ημέρας και ο καταμερισμός των ωρών. Έτσι, καλό είναι να φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα, στο οποίο χωρίζουμε την ημέρα σε παραγωγικές ώρες και σε ελεύθερο χρόνο. Με τον παραγωγικό χρόνο εννοούμε όταν ασχολούμαστε με το αντικείμενο της εργασίας μας ή κάτι σχετικό με αυτό.

Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να παρακολουθήσου με κάποιο δωρεάν σεμινάριο που υλοποιείται μέσω ίντερνετ, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να ζωγραφίσουμε… Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, οργανώνουμε και σε αυτά το χρόνο τους ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να είναι παραγωγική αλλά και διασκεδαστική.

Μένουμε σπίτι και παραμένουμε δραστήριοι, προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις αρνητικές σκέψεις και επικεντρωνόμαστε σε θετικά πράγματα.

Μένουμε σπίτι, αξιοποιούμε τον χρόνο μας και κάνουμε υπομονή ώσπου να τελειώσει αυτή η δύσκολη περίοδος και να γυρίσουμε ξανά στην καθημερινότητά μας.

"ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ"
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΛΑΜΙΑ, ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΗ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
22310 66103.

prosbasis.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση