Λαμία: Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων από Ρομά - Τρεις συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 08:33 Λαμία: Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων από Ρομά - Τρεις συλλήψεις

Προσπάθησαν να αφαιρέσουν αγροτικό από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Επ αυτοφώρω συλλήψεις…

Έχουν βρει τη χαρά τους μικροί και μεγάλο Ρομά με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς οι έρημοι δρόμοι και γενικότερα η αραιή κυκλοφορία τους επιτρέπει να δρουν πιο εύκολα!

Είναι κοινό μυστικό ότι η ιδιαίτερη αυτή κοινωνική ομάδα δεν έχει συμμορφωθεί με τα γενικά μέτρα απαγόρευσης, παρά τις όποιες προσπάθειες των αστυνομικών και δημοτικών αρχών.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι μία στις δύο φορές που κινούνται είναι για κάποια κλοπή.

Τελευταίο παράδειγμα τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/3), όταν δύο Ρομά που επέβαιναν σε ΙΧΕ, προσπάθησαν να αφαιρέσουν αγροτικό από το χωριό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας. Δυστυχώς για εκείνους και παρά του προχωρημένου της ώρας αφού ήταν γύρω στις 3 το πρωί, έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Από τις περιγραφές που έδωσαν στους αστυνομικούς οι αυτόπτες μάρτυρες, δύο ώρες αργότερα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε να κινείται στον παράδρομο της εθνικής στο ύψος της Ανθήλης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με έναν30χρονο μέσα σε αυτό, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής τροχοφόρου, ενώ αναζητείται και ο συνεργός του.

Επίσης την προηγούμενη ημέρα το μεσημέρι είχαν συλληφθεί και μάλιστα επ΄ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο νεαροί Ρομά, ο ένας εκ των οποίων ανήλικος.

Οι δυο τους είχαν «τρυπώσει» σε σπίτι από όπου επιχείρησαν να ξηλώσουν χάλκινα αντικείμενα από το σύστημα θέρμανσης, μαζί με ένα ρολόι και ένα ασημένιο κόσμημα.

Περιπολούντες αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες μέσα στο σπίτι.

Στο πλαίσιο της έρευνας μάλιστα προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της Πέμπτης (26-03-2020), οι συλληφθέντες, είχαν εισέλθει ξανά στο ίδιο σπίτι αφαιρώντας χάλκινα μέρη του συστήματος θέρμανσης, μία ραπτομηχανή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Θυμηθείτε επίσης:

Ανθήλη: Οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια και οι κλέφτες αλωνίζουν!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση