Νοσοκομείο Λαμίας: Αρνητικά και τα νέα δείγματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 09:03 Νοσοκομείο Λαμίας: Αρνητικά και τα νέα δείγματα

Διατηρούμε το «μηδέν» στη Φθιώτιδα όσο μένουμε σπίτι. Ανέβηκαν τα κρούσματα στην Εύβοια…

Ευχάριστα ήταν τα νέα για μία ακόμη φορά, των αποτελεσμάτων των δειγμάτων που πάρθηκαν από ασθενείς του Νοσοκομείου Λαμίας για τον SARS-CoV-2 (που προκαλεί COVID-19).

Σε τρία τεστ που έγιναν το τελευταίο 24ωρο, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές, διατηρώντας το «μηδέν» για το Νοσηλευτικό Κατάστημα και την περιοχή της Φθιώτιδας. Ανάμεσά τους και ένας άνδρας που αισθάνθηκε δύσπνοια μετά την εργασία του.

Την ίδια ώρα πολύ ευχάριστα είναι τα νέα από το Νοσοκομείο Παίδων όπου βρίσκονται ουσιαστικά σε καραντίνα η μητέρα από τη Σπερχειάδα με το τριών μηνών μωρό της που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Η ίδια είναι εδώ και ημέρες ασυμπτωματική, ενώ και ο νεαρός μετά από μία ανήσυχη νύχτα τα προηγούμενα 24ωρα είναι πολύ καλά και έτοιμος να επισκεφτεί για πρώτη φορά το σπίτι του. Οι ευχές όλων μας, τους συνοδεύουν και στο επόμενο τεστ που θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα (30/3) και αναμένεται να βγει αρνητικό και για τους δύο.

Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα δύο από τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που αποτυπώνονται για τη Φθιώτιδα στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που βγήκε αργά το βράδυ της Κυριακής μετά από τέσσερις ημέρες.

Και το τρίτο κρούσμα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχει νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπως και τα άλλα δύο. Όπως βλέπετε στον ανωτέρω πίνακα καταγράφονται σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας τους.

Ωστόσο μέσα στην Κυριακή ανέβηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Εύβοια, καθώς πλέον μετρά τέσσερα άτομα (δύο σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΟΔΥ). Πέρα από το γνωστό 48χρονο από τον Άγιο Ιστιαίας που πλέον είναι και εκτός καραντίνας και το δεύτερο κρούσμα που αποτυπώθηκε στην έκθεση του ΕΟΔΥ καταγεγραμμένο σε Νοσοκομείο των Αθηνών, πλέον υπάρχουν δύο ακόμη άνδρες θετικοί στον ιό.

Το τρίτο περιστατικό είναι 73χρονος από τη Λίμνη Ευβοίας που εξετάσθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και ουσιαστικά ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο στην περιοχή. Παραμένει μυστήριο από που το κόλλησε, με τον ΕΟΔΥ να αναζητεί την απάντηση στα παιδιά του που κατοικούν στην Αθήνα. Μάλιστα ο 73χρονος έχει ήδη μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό, καθώς η Χαλκίδα δεν είναι Νοσοκομείο αναφοράς, ενώ πλέον εξετάζονται για το νέο κορωνοϊό όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, μαζί και οι γιατροί και νοσηλευτές.

Τέλος θετικός στον νέο κορωνοϊο βρέθηκε και ένας ακόμη άνδρας που διατηρεί εξοχικό στο Δήλεσι και είχε μεταβεί εκεί για περισσότερη ασφάλεια. Και ο συγκεκριμένος άνθρωπος εξετάσθηκε για τον ιό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Θυμίζουμε ότι ένα ακόμη κρούσμα έχει επιβεβαιωθεί στο Νοσοκομείο της Θήβας και αφορά αλλοδαπή γυναίκα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση