Σπείρες είχαν ρημάξει τα σπίτια από το Καπανδρίτι μέχρι τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 08:35 Σπείρες είχαν ρημάξει τα σπίτια από το Καπανδρίτι μέχρι τη Φθιώτιδα

Εξιχνιάστηκαν 33 κλοπές και 3 ληστείες και κατασχέθηκαν χρήματα και κλοπιμαία. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ ένα ακόμη μέλος τους είναι ήδη στη Φυλακή...

Μέχρι τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια έφθανε η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, τα μέλη των οποίων διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) Αλβανοί, μέλη των οργανώσεων, εκ των οποίων η μία γυναίκα 37 ετών, ενώ ένας ακόμη αλλοδαπός μέλος τους είναι ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η δράση τους υπολογίζεται από τις αρχές Φεβρουαρίου, με πεδίο δράσης κυρίως περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, αλλά και ερημικές τοποθεσίες σε Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, όπου αναζητούσαν απομακρυσμένα σπίτια για να διαρρήξουν. Παρ όλα αυτά αν κάτι δεν πήγαινε σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους και βρισκόντουσαν άτομα στα σπίτια – στόχος και γίνονταν αντιληπτοί, δε δίσταζαν να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά, για την αποφυγή εντοπισμού τους.

Κινούμενοι βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, εντόπιζαν και στη συνέχεια εισέρχονταν σε σπίτια, παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και γαντιών και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Μετά από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των -1.600- ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα τρία (3) "επιχειρησιακά" τους αυτοκίνητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 33 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστειών από σπίτια. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, το ίδιο σπίτι είχε γίνει ξανά στόχος, καθώς είχε αφήσει «κέρδος» από την πρώτη φορά! Σε μια άλλη περίπτωση κλοπής στην Εύβοια, το ίδιο βράδυ επέστρεψαν από το κέντρο της Αθήνας για να διαρρήξουν σπίτι στον Αυλώνα!

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση