1110: Γραμμή βοήθειας από το Δήμο Θηβαίων για άτομα με άνοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 22:57 1110: Γραμμή βοήθειας από το Δήμο Θηβαίων για άτομα με άνοια

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε η λειτουργία της γραμμής 1110 που αποτελεί κόμβο ενημέρωσης για τους ανθρώπους με άνοια και όσους τους φροντίζουν.

Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία που θα παρέχεται σε όλους τους πολίτες από το 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Απευθύνεται στα άτομα με άνοια, τις οικογένειές τους και τους φροντιστές τους γενικότερα .

Μέσω της υπηρεσίας αυτής παρέχονται συμβουλευτική καθοδήγηση για θέματα που ανακύπτουν στη καθημερινότητα των ατόμων με άνοια, απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος καθώς και επίλυση ιατρικών αποριών που μπορεί να γίνει τηλεφωνικά.

Η υπηρεσία στελεχώνεται με έμπειρους ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και λειτουργεί σε 24ωρη βάση

Επιπλέον, οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» καθώς και το προσωπικό των Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια που λειτουργούν εντός των Δήμων, καλούνται να παραπέμπουν τους δημότες που χρήζουν αυτής της υποστήριξης στο τηλεφωνικό κέντρο 1110.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση