Ένα ακόμη 24ωρο χωρίς κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 08:40 Ένα ακόμη 24ωρο χωρίς κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας

«Μένουμε Σπίτι» για να ζωντανεύουμε την ελπίδα…

Εν μέσω ανακοινώσεων που περιλαμβάνουν συνεχή αύξηση κρουσμάτων SARS-COV-2, το Νοσοκομείο Λαμίας είχε οκτώ ακόμη αρνητικά αποτελέσματα στα σχετικά τεστ σε ισάριθμα που έστειλε στο Ειδικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πρόκειται για το πιο ευχάριστο και αισιόδοξο μήνυμα που μπορεί να στείλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την περιοχή μας που παραμένει χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός των ορίων του.

Συγχρόνως τα μηνύματα τόσο για άμεση λειτουργία της ΜΕΘ covid-19, όσο και για τη λειτουργία εργαστηρίου που θα ανιχνεύει σε λίγη ώρα τον νέο κορωνοϊό, υπολογίζονται στις θετικές ειδήσεις της ημέρας για τη Φθιώτιδα.

Το Νοσοκομείο Λαμίας ως αναπληρωματικό Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό θα έχει τη δική του ΜΕΘ covid-19, δυναμικότητας πέντε (5) κλινών, που θα λειτουργήσει με επικεφαλής τον εντατικολόγο Γιώργο Κυριαζόπουλο.

Με τη λειτουργία της συγκεκριμένης ΜΕΘ, τα κρεβάτια που θα είναι στη διάθεση των ασθενών της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα ανέρχονται στα είκοσι (20), καθώς είναι ήδη έτοιμα άλλα δεκαπέντε (15) στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας (7) και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (8).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση