Για εμπαιγμό καταγγέλλουν τον Θεοδωρικάκο οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 10:24 Για εμπαιγμό καταγγέλλουν τον Θεοδωρικάκο οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι

Οργισμένη απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο αναφορικά με την καταβολή των δεδουλευμένων, έδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Ευρυτανίας – Φθιώτιδας –Φωκίδας, κατηγορώντας τον για εμπαιγμό.

Όπως σημειώνουν έχουν πληρωθεί στο 95% για τη Γ’ Δόση του 2019, όταν ήδη έχει φτάσει Απρίλιος του 2020.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του σωματείου που υπογράφουν ο Πρόεδρος Θαλής Σφήκας και η Γ. Γραμματέας Αγγελική Μπαλάφα:

«Ο εμπαιγμός του Κυρίου Θεοδωρικάκου στους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έχει τέλος.

Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» διαβάζοντας σήμερα το δελτίο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών ότι οι έχει πληρωθεί το 95% ξεχειλίσουν από οργή για τον εμπαιγμό αυτόν. Κύριε υπουργέ το 95% των εργαζομένων έχει πληρωθεί της Γ Δόση του 2019 και σήμερα έχουμε Απρίλιου του 2020 .

Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνάει η κοινωνία μας, ο ρόλος του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη στήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, είναι πολύ σημαντικός. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα είμαστε στην «πρώτη γραμμή» με αυξημένες αρμοδιότητες, δεν στηριζόμαστε επαρκώς, καθώς είμαστε απλήρωτοι και συγχρόνως αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίας τους χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επιπρόσθετα σας καλούμε σαν Υπουργείο να μεριμνήσουν άμεσα για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  πριν από τις γιορτές του Πάσχα και όχι να επιδίδεστε σε  φθηνή επικοινωνιακή πολιτική.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση