Ανακοίνωση ΠΕΚΕΣ Στερεάς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 16:40 Ανακοίνωση ΠΕΚΕΣ Στερεάς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, για την παροχή υποστήριξης στο έργο τους που έχει αποδέκτες τους μαθητές, βρίσκονται οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Οργανωτικού Συντονιστή Χρίστου Μαρκαντώνη.

Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά:

«Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος συναισθανόμενοι από την πρώτη στιγμή τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων και ανταποκρινόμενοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην αποστολή τους τόσο απέναντι στους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειές τους όσο και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει όλους τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο και πρωτόγνωρο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας. Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου βρίσκονται καθημερινά σε άμεση επαφή και επικοινωνία με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους επιμορφώνουν συστηματικά στην παιδαγωγική αξιοποίηση των προτεινόμενων ψηφιακών εργαλείων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο συλλογικό έργο που επιτελείται από όλους τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, κοινό μας όραμα αποτελεί η υλοποίηση του στόχου τόσο της διατήρησης της επαφής όλων των μαθητών και όλων των μαθητριών με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους όσο και η συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη μαθησιακή διαδικασία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας απέστειλε αναλυτικές οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδες για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των προτεινόμενων ψηφιακών μέσων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.»

Οδηγίες για την εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση από το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας:

https://drive.google.com/file/d/1FJ8dLK2mFp_xL2uNYtCZGMNfts02r8BX/view?usp=sharing

Προσαρμοσμένη αναζήτηση