ΠΕ Φθιώτιδας: Διενέργεια ελέγχων αισχροκέρδειας και γραμμή ενημέρωσης των πολιτών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 19:14 ΠΕ Φθιώτιδας: Διενέργεια ελέγχων αισχροκέρδειας και γραμμή ενημέρωσης των πολιτών

Ξεκινούν από το Σάββατο 4 Απριλίου 2020, έλεγχοι από κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Φθιώτιδας για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης (ΦΕΚ 68/Α’/20-03-2020).

Οι έλεγχοι θα εστιάσουν στην τήρηση της απαγόρευσης «για τη συνομολόγηση ή τη λήψη περιουσιακών ωφελημάτων που αφορούν την πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως δε φαρμακευτικών προϊόντων, μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο από αυτό της προ της 1ης Φεβρουαρίου 2020, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες».

Ειδικότερα, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε υπεραγορές (supermarket), φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, επιχειρήσεις χοντρικής πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών, λαϊκές αγορές, πρατήρια υγρών καυσίμων και αλλού.

Για όσο χρόνο βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID19, η Π.Ε. Φθιώτιδας (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη) θέτει σε λειτουργία την με αριθμό 2231351200 τηλεφωνική γραμμή, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.00 - 15.00, για την ενημέρωση των πολιτών.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση