Αταλάντη: Έκτακτη σύσκεψη μετά το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 10:07 Αταλάντη: Έκτακτη σύσκεψη μετά το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού

Ποια μέτρα παίρνουν στη Λοκρίδα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή.

«Τώρα έχουμε επιπλέον λόγους να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα που μας επιβάλουν. Να πούμε ναι στην ευθύνη! Από την άλλη τόσο ο τρόμος και ο πανικός όσο και η απερισκεψία και η ανευθυνότητα είναι κακοί και επικίνδυνοι σύμβουλοι ετούτες τις ώρες....»

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δήμο Λοκρών για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά την καταγραφή του πρώτου θετικού δείγματος κορωνοϊού COVID-19 στη Φθιώτιδα.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη στην οποία συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ Αθανάσιος Καρακάντζας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών κα Μαρία Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Καπουκίνης, Κωνσταντίνος Σούλιας και Νικόλαος Ανεστάκος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Φθιώτιδας κ Πολύζος Ζώης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Φθιώτιδας κα Αλεξάνδρα Πλατιά, η Διευθύντρια του ΚΥ Αταλάντης κα Μαρία Γεωργοπούλου, ο Διοικητής του ΑΤ Αταλάντης Σωτήρης Σκαρμούτσος και ο Διοικητής του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Αταλάντης Άρης Μπεκιάρης.

Στη σύσκεψη:
1. Ελέγξαμε όλα τα πραγματικά περιστατικά που προηγήθηκαν, αλλά και όσα ακολούθησαν μετά τη διαπίστωση του κρούσματος.

2. Βεβαιωθήκαμε ότι από τη διαπίστωση και μετά εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τηρήθηκαν απαρέγκλιτα οι διαδικασίες, που ορίζονται από τα οικεία πρωτόκολλα τόσο του ΕΟΔΥ όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

3. Ενημερωθήκαμε ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται η νοσούσα, τόσο πριν όσο και μετά λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (εκ περιτροπής απασχόληση, ατομικά είδη προστασίας, απολυμάνσεις κλπ)

4. Προβαίνουνε άμεσα στη σύσταση τοπικού συνεργείου ιχνηλασίας για να επιβοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την ήδη διενεργούμενη ιχνηλασία.

5. Αυστηριοποιούμε ακόμα περισσότερο την αστυνόμευση στην περιοχή για την τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας.

6. Καλούμε τους πολίτες που τυχόν έχουν έρθει σε επαφή με τη νοσούσα, να συνεργαστούν στην ιχνηλασία και να ενημερώσουν άμεσα είτε τη Διευθύντρια του ΚΥ Αταλάντης είτε το Δήμαρχο προσωπικά και φυσικά να αυτοτοποθετηθούν σε καθεστώς καραντίνας κατ οίκον. Θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός των προσωπικών δεδομένων και η χρήση τους θα γίνει σύμφωνα με το πρωτόκολλο μόνο από τους εντεταλμένους του ΕΣΥ .

Επιπλέον σήμερα με εντολή μου και δαπάνες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πιστοποιημένο ειδικό συνεργείο πραγματοποίησε απολύμανση στα παρακάτω κτίρια που βρίσκονται στην Αταλάντη: Δημαρχείο, Γραφείο Κίνησης, Γραφείο Πρόνοιας, ΚΕΠ, Πολεοδομίας, Τμήμα Μεταφορών Αταλάντης της ΠΕ Φθιώτιδας και ΕΦΚΑ.

Διαβάστε την κοινή δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και του Δημάρχου Λοκρών:

Αγαπητοί συμπολίτες

Το πρώτο κρούσμα στη Φθιώτιδα είναι λογικό και να μας στενοχώρησε και να μας ανησυχεί. Σας καλούμε όμως να μετατρέψουμε αυτή την εύλογη ανησυχία σε όφελος ατομικό και συλλογικό. Αφενός όσες και όσοι εμπλεκόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο, να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς και όργανα, αφετέρου να αυξήσουμε, αν είναι δυνατό σε απόλυτο βαθμό, τα ποσοστά της ατομικής ευθύνης.

Τώρα έχουμε επιπλέον λόγους να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα που μας επιβάλουν. Να πούμε ναι στην ευθύνη! Από την άλλη τόσο ο τρόμος και ο πανικός όσο και η απερισκεψία και η ανευθυνότητα είναι κακοί και επικίνδυνοι σύμβουλοι ετούτες τις ώρες.

Όλοι εμείς οι θεσμικοί φορείς στεκόμαστε όρθιοι, αξιόμαχοι και κυρίως ψύχραιμοι και υπεύθυνοι. Από σας ζητάμε καλή διάθεση και συνεργασία. Όλοι Μαζί θα ξεπεράσουμε τη «μπόρα»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                              ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ                                   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΕΚΕΝΤΕΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση