Προσοχή από αποστολή ψεύτικου e-mail τραπέζης για «ηλεκτρονικό ψάρεμα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 12:37 Προσοχή από αποστολή ψεύτικου e-mail τραπέζης για «ηλεκτρονικό ψάρεμα»

«Ο τραπεζικός λογαριασμός αποκλείεται προσωρινά… Για να τον ξεκλειδώσετε, πρέπει να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας», αναφέρεται σε e-mail που στέλνετε σε διάφορους πολίτες με στόχο να σας υποκλέψουν τα στοιχεία εισόδου στο e-banking σας (phising).

Όσοι παραπλανηθούν και πατήσουν είσοδο μεταφέρονται σε ένα ψευδοιστότοπο της τράπεζας (στο κείμενο μας είναι η Alpha αλλά μπορεί να χρησιμοποιούν κι άλλη συστημική τράπεζα), όπου σας ζητείται να βάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία εισόδου.

Αν παρατηρήσετε πιο προσεκτικά, κανένα λινκ από όσα παρουσιάζονται δεν είναι ενεργά, ούτε καν το λογότυπο της τράπεζας που σε κανονικές συνθήκες θα σας μετέφερε στην αρχική σελίδα του τραπεζικού καταστήματος.

Το μόνο που λειτουργεί είναι η φόρμα που αν κάνετε το λάθος και γράψετε τα στοιχεία σας θα περιέλθουν στην κατοχή των απατεώνων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το e-mail των απατεώνων στάλθηκε σε διεύθυνση που δεν αφορούσε βουλευτή και ήταν ένα σημείο που θα μπορούσε να προβληματίσει τον παραλήπτη.

Άλλο σημείο είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν έχει βασική κατάληξη με τον σέρβερ της τράπεζας.

Προσοχή λοιπόν όταν δέχεστε μηνύματα περί κλειδωμένων λογαριασμών χωρίς να έχετε κάνει κάποια ενέργεια και προς Θεού μην βάζετε τα στοιχεία σας σε φόρμες σε σελίδες που δεν έχετε επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση