Οικονόμου: Αναγνωρίστηκε ως ιαματική πηγή η «Δεξαμενή Γεωργαλά» στα Καμένα Βούρλα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 16:38 Οικονόμου: Αναγνωρίστηκε ως ιαματική πηγή η «Δεξαμενή Γεωργαλά» στα Καμένα Βούρλα

Ακολουθούν οι πηγές στη Δυτική Φθιώτιδα;...

Ολοκληρώθηκε η αναγνώριση της ιαματικής πηγής (Δεξαμενή Γεωργαλά) στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων. Πρόκειται για την πηγή που «υδροδοτεί» το ακίνητο που στεγάζει το ξενοδοχείο «Γαλήνη». 

Συγκεκριμένα, σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου στις 11/3/2020 (Α.Π. 4856 ), ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης αναφέρει ότι μετά την θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή εκδόθηκε Υ.Α. αναγνώρισης της ιαματικής πηγής.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα επιτρέψει αφενός έναν σωστό σχεδιασμό για την ορθολογική αξιοποίηση μέσα από τις απαραίτητες διαδικασίες από τον Δήμο και την πολιτεία των υποδομών της συγκεκριμένης πηγής και αφετέρου θα μπορεί και ο επενδυτής με ασφάλεια να επενδύσει κεφάλαια προκειμένου να καταστήσει τις εγκαταστάσεις πιο σύγχρονες και ελκυστικές.

Ταυτόχρονα, θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια Επιτροπή έχουν λάβει και δύο ακόμα πηγές το Κλούβιο Πλατυστόμου και το Ιαματικό Πόσιμο Μακρακώμης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση