Επίθεση Σαρακιώτη στην κυβέρνηση για τα «δώρα» στα Αθηναϊκά ΜΜΕ και τα «λεφτόδεντρα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 19:33 Επίθεση Σαρακιώτη στην κυβέρνηση για τα «δώρα» στα Αθηναϊκά ΜΜΕ και τα «λεφτόδεντρα»

Τι λέει για όσους έχουν «μπάρμπα στο Μαξίμου» και την Αττικό Μετρό ΑΕ…

Την απόφαση της Κυβέρνησης να απαλλάξει για φέτος τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλήνιας Εμβέλειας από την υποχρέωση καταβολής των 3,5 εκατ. ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο (συνολικά 21 εκατ. ευρώ) και τη διάθεση άλλων 11 εκατομμυρίων στα Αθηναϊκά ΜΜΕ για την καμπάνια κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού, επικρίνει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης, «την ώρα που τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. λαμβάνουν αυτού του είδους τα δώρα από την Κυβέρνηση, τα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε. αντιμετωπίζονται ως ‘’Μ.Μ.Ε. δευτέρας διαλογής’’ με το ερώτημα να πλανάται: υπάρχουν ‘’παιδιά και αποπαίδια’’ μεταξύ των Μ.Μ.Ε.;».

Για τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα Περιφερειακά ΜΜΕ σε κατάρρευση, καθώς στηρίζονται κυρίως από την τοπική αγορά. Αντίθετα τα μεγάλα αθηναϊκά μέσα συνεχίζουν να έχουν έσοδα, καθώς σε αυτά προβάλλονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ή τραπεζικά ιδρύματα.

Σημειώνει τέλος ο κ Σαρακιώτης: «Κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο αυτό καθίσταται πιο ευκρινές από ποτέ, διότι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας, που συγκροτούν τη διαφημιστική αγορά τους, έχουν αναστείλει αναγκαστικά τη λειτουργία τους ή υπολειτουργούν με αποτέλεσμα την ανυπαρξία εσόδων. Σήμερα, η ενίσχυση των Περιφερειακών Μ.Μ.Ε., των δημοσιογράφων και των εργαζομένων τους καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ. Ενίσχυση που θα προέρχεται μέσα από συγκεκριμένους και διαφανείς όρους (π.χ. αριθμός εργαζομένων) και όχι στη βάση νοοτροπιών του τύπου ‘’ποιος έχει μπάρμπα στο Μαξίμου’’».

Σημειώνουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο Φθιώτης βουλευτής είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στο twitter την απόφαση της «Αττικό Μετρό ΑΕ» με την οποία διαθέτει 1.090.000 ευρώ για επικοινωνιακή προβολή, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει βρει τα… «λεφτόδεντρα», που είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχουν προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση