Κρατούμενες στον Ελεώνα καταγγέλλουν ότι πέθανε 35χρονη από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:21 Κρατούμενες στον Ελεώνα καταγγέλλουν ότι πέθανε 35χρονη από κορωνοϊό

Πώλα Ρούπα: «Φυλακισμένες είμαστε. Όχι θανατοποινίτισσες…».

Εξέγερση σε πτέρυγες των φυλακών Ελεώνα Θήβας, περιγράφει σε ανάρτησή του το dikografies.blogspot.com, καταγράφοντας το θάνατο 35χρονης κρατούμενης, για την οποία συγκρατούμενες της κατήγγειλαν ότι, είχε όλα τα συμπτώματα κορωνοϊού!

Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται λόγια της κατηγορούμενης για υποθέσεις τρομοκρατίας και συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, η οποία κρατείται στη Γ’ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας και κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί τονίζοντας:

«Παρά τις υποσχέσεις, για αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Τα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα.

Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισσες».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, προσδιορίζει την ηλικία της θανούσης σε 42, παραπέμποντας στα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται για τα αίτια του θανάτου της:

«Σήμερα το πρωί (09-04-2020) 42χρονη κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε τοπικό Νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση