Ερώτηση Σαρακιώτη για την κατάσταση στις Φυλακές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 20:04 Ερώτηση Σαρακιώτη για την κατάσταση στις Φυλακές

Ερώτηση, με αφορμή το θάνατο μιας γυναίκας κρατούμενης στις Φυλακές του Ελεώνα Θηβών, σχετικά με τα προβλήματα που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, κατέθεσαν ο Γιάννης Σαρακιώτης κι άλλοι 36 συνάδελφοι του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ερώτηση του κ. Σαρακιώτη είναι σε συνέχεια προηγούμενης που κατατέθηκε στις 26 Μαρτίου, η οποία και δεν έχει απαντηθεί.

Όπως τονίζεται στην νέα ερώτηση, «η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού έκανε επιτακτική την έγκαιρη και άμεση λήψη μέριμνας εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου λόγω και της εξαιρετικά πιθανής μετάδοσής του, ιδίως μεταξύ εκείνων που συμβιώνουν ή εργάζονται σε περιορισμένους χώρους». Σημειώνεται ότι παρά τις επανειλημμένες κρούσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία για την υγεία των κρατουμένων και των εργαζομένων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.

«Δυστυχώς, οι ανωτέρω ανησυχίες και προβληματισμοί επιβεβαιώθηκαν μέσω του θανάτου ενός νέου συνανθρώπου μας, ο οποίος ας ελπίσουμε να είναι ο τελευταίος ως απόρροια του υπερπληθυσμού των Φυλακών και της αδράνειας της σημερινής κυβέρνησης να φροντίσει για την επαρκή υγειονομική κάλυψη των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων», καταλήγει ο κ. Σαρακιώτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση