Νεκρός στο κελί του 37χρονος πατέρας 5 παιδιών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 08:45 Νεκρός στο κελί του 37χρονος πατέρας 5 παιδιών

Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας για το αν έφυγε από φλεγμονή στο δόντι ή από κορωνοϊό!

Ανησυχίες προκάλεσαν τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα σε μπλογκ που αποκάλυπταν θάνατο 37χρονου αλλοδαπού άνδρα στο κελί του το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στην Η' Πτέρυγα των Φυλακών Μαλανδρίνου.

Ο αιφνίδιος θάνατος του νέου αυτού ανθρώπου, ο οποίος ήταν μάλιστα πατέρας πέντε παιδιών, συνδυάστηκε μοιραία από τον πρόσφατο χαμό της κρατούμενης στις Φυλακές του Ελεώνα στις 9 Απριλίου.

Όπως και στην περίπτωση της γυναίκας κρατούμενης, εκφράστηκαν και τώρα φόβοι αν ο θάνατος του 37χρονου προήρθε από κορωνοϊό.

Από πηγές στο διαδίκτυο ωστόσο και συγκεκριμένα από το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων» φέρεται ο συγκεκριμένος κρατούμενος να ταλαιπωρούνταν για αρκετές ημέρες από φλεγμονή στο δόντι του, η οποία και δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με την αντιβίωση που του χορηγήθηκε από το Αρχιφυλακείο του Μαλανδρίνου χωρίς να τον δει ποτέ γιατρός (Αρχικά είχε γραφτεί ότι η αντιβίωση είχε δοθεί στο ΚΥ Λιδορικίου).

Μάλιστα αναφέρουν και ένα παρόμοιο περιστατικό που είχε σημειωθεί στο ίδιο Κατάστημα Κράτησης πριν από δύο χρόνια όταν και πάλι κρατούμενος, Έλληνας εκείνη τη φορά, είχε χάσει τη ζωή του από οδοντικό απόστημα. Σημειώνουν μάλιστα ότι «Τα συγκεκριμένα περιστατικα δείχνουν πόσο απροετοίμαστα είναι τα καταστήματα κράτησης να διαχειριστούν ένα οδοντιατρικό περιστατικο. Φανταστείτε ένα κρούσμα κορωνοιού».

Φως στα αίτια του θανάτου του νέου αυτού ανθρώπου, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η γυναίκα του 37χρονου, που μεγαλώνει μόνη της τα 5 παιδιά ηλικία 2 έως 15 ετών, αδυνατεί να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς του νεκρού και της κηδείας και γίνεται έκκληση για βοήθεια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση