Εντολή Εισαγγελέα για τα αδέσποτα - Στο αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 10:25 Εντολή Εισαγγελέα για τα αδέσποτα - Στο αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος

Φέρνουν αδέσποτα σκυλιά και από άλλες περιοχές και τα αφήνουν στη Λαμία - Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τσιπάκια των σκυλιών της Λαμίας - Προσοχή έρχονται πρόστιμα.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λαμιέων Δημήτρης Κορέντζελος, μετά το περιστατικό της επίθεσης αδέσποτου σε μαθήτρια στην περιοχή της πρώην Ακαδημίας στη Λαμία (διαβάστε σχετικά).

Ο αντιδήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης έδωσε αυστηρές εντολές και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος και να μαζευτούν όλα τα αδέσποτα και κυρίως αυτά που περιφέρονται κοντά σε σχολεία ή παιδικές χαρές, όπου παίζουν μικρά παιδιά.

Ο κ. Κορέτζελος θα επισκεφθεί σήμερα τη μαθήτρια που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ για το συγκεκριμένο σκυλί που της επιτέθηκε, μας είπε ότι έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν να το πιάσουν αλλά στάθηκε πρακτικά αδύνατον.

Τις επόμενες ημέρες ωστόσο θα γίνει νέα επιχείρηση τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή, όσο και σε άλλα σημεία της πόλης όπου υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν γίνει επιθέσεις σε ανθρώπους από αδέσποτα και σε κάποια χωριά του Δήμου Λαμιέων, ενώ ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξάνεται ραγδαία, χωρίς να υπάρχουν οι υποδομές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Επειδή υπάρχει το κυνοκομείο του Δήμου Λαμιέων κάποιοι άλλοι Δήμοι της Φθιώτιδας, ακόμη και από όμορους νομούς, έρχονται και αφήνουν έξω από τη Λαμία, αγέλες από αδέσποτα με ότι αυτό συναπάγεται.

Ωστόσο το κυνοκομείο φιλοξενεί τόσα πολλά σκυλιά που είναι αδύνατον να χωρέσουν κι΄ άλλα. 

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τσιπάκια

Με ανάρτηση στο facebook  η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα μας ενημερώνει για την πρώτη εξόρμηση του μικτού κλιμακίου για έλεγχο της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων σκύλων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, μετά και την συνεργασία Αστυνομίας, Δήμου Λαμιέων και Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για εφαρμογή της νομοθεσίας, ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων σκυλιών στον Δήμο Λαμιέων.

Δείτε τι γράφει:

«Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή ενημερωτική έξοδος της Αστυνομίας, Δήμου Λαμίας και Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας. Επισκεφθήκαμε τα κτηνιατρεία και τα pet-shops της πόλης και ζητήσαμε τη βοήθειά τους ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοχοι σκύλων για την τοποθέτηση τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα τους.

Εφιστούμε την προσοχή όλων όσων έχουν σκύλους στην απαραίτητη από το νόμο τοποθέτησης τσιπ, το οποίο τοποθετείται από κτηνίατρο, είναι ανώδυνο για το ζώο, φθηνό και εξασφαλίζει την ανεύρεσή του σε περίπτωση που το ζώο χαθεί.

Συγχρόνως περιορίζεται η δημιουργία καινούργιων αδέσποτων , αφού ο κηδεμόνας θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου σε περίπτωση που το εγκαταλείψει.

Το πρόστιμο για τη μη τοποθέτηση τσιπ είναι 300€ και άλλα 300€ για τη μη καταχώρησή του στην τράπεζα δεδομένων.

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα πρόστιμα, γι αυτό καλό είναι όλοι να φροντίσουμε ώστε να μην υποβληθούμε σε τέτοια οικονομική αιμορραγία»

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση