Φθιώτιδα: Βρέθηκε το κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 08:10 Φθιώτιδα: Βρέθηκε το κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί

Είχε ακολουθήσει το σκύλο και βρέθηκε από αστυνομικούς της Α΄ ΟΠΚΕ Φθιώτιδας ένα χιλιόμετρο μακρυά από το χωριό σε δύσβατη περιοχή, λίγο πριν νυχτώσει.

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ στη Δυτική Φθιώτιδα με την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, που είχε χαθεί από τις 2:00΄ το μεσημέρι, όταν έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του στο χωριό Μερκάδα.

Είναι ευτύχημα που εντοπίστηκε με το σούρουπο, γιατί αν έπεφτε για τα καλά το σκοτάδι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την μόλις 2,5 ετών μικρούλα, αφου μιλάμε για 1000 μέτρα υψόμετρο και δάσος με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται αν το κοριτσάκι δεν βρισκόταν έγκαιρα.

Το κοριτσάκι ακολούθησε το σκυλάκι της οικογένειας και απομακρύνθηκε από στο σπίτι, νωρίς το μεσημέρι, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.

Ήταν μάλιστα ξυπόλητο, αλλά αυτό δεν το εμπόδισε να βρεθεί ένα χιλιόμετρο μακρυά από το σπίτι και μάλιστα σε δύσβατη περιοχή.

Μόλις ενημερώθηκε αργά το απόγευμα για την εξαφάνιση το Α.Τ. Μακρακώμης ο διοικητής του Τμήματος Γιώργος Σταθοκώστας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη Μερκάδα και κινητοποίησε τους πάντες για να προλάβουν να χτενίσουν την περιοχή πριν νυχτώσει.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, η 7η ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, εθελοντές, συγχωριανοί και συγγενείς φυσικά, όλοι έψαχναν το κοριτσάκι.

Οι αστυνομικοί της Α΄ ΟΠΚΕ Φθιώτιδας ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στη Μερκάδα και έψαξαν για αρκετές ώρες μέσα και έξω από το χωριό.

Τελικά μετά από μαρτυρία ενός κατοίκου που άκουσε κάποια φωνή οδηγήθηκαν έξω από το χωριό κοντά σε μια στάνη, όπου εντόπισαν το μικρό κοριτσάκι να κάθεται φοβισμένο και χαμένο, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του.

«Είναι ευτύχημα που βρήκαμε το κοριτσάκι οριακά πριν νυχτώσει. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και δεν θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να συμβεί τη νύχτα εάν το παιδί δεν είχε βρεθεί...», είπε στο LamiaReport, ένας από τους αστυνομικούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση