Λαμία: Τριτοκοσμικές εικόνες - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 18:02 Λαμία: Τριτοκοσμικές εικόνες - ΒΙΝΤΕΟ

Συνταξιούχοι: Απελπισμένοι, εξοργισμένοι, υπομονετικοί, χαμένοι, στις ουρές για 120 ευρώ την εβδομάδα.

Εικόνες ντροπής. Δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση άνθρωποι του μόχθου, που μια ζωή δούλευαν μεροκάματο και πλήρωναν τις εισφορές τους.

Και φυσικά οι ευθύνες γι αυτή την κατάντια δεν είναι μιας κυβέρνησης 5 μηνών. Υπήρξαν λάθος χειρισμοί, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει την λεηλασία του κόσμου με τη φούσκα του χρηματιστηρίου και τα ατελείωτα σκάνδαλα και μίζες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Είμαι 84 ετών. Όλους μα όλους όσους μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τους έχω σιχαθεί. Δεν έκαναν για την Ελλάδα.», είπε στο LamiaReport απογοητευμένος ένας από τους ηλικιωμένους που περίμενε υπομονετικά στην ουρά από το πρωί.

Ήρθαν από χωριά και στήθηκαν πρωί - πρωί έξω από τις τράπεζες. Όταν έμαθαν ότι δεν θα πληρωθούν όλοι, αλλά μόνο από το Α έως Ι, και ότι πρέπει να ξανάρθουν απελπίστηκαν.

Κάποιοι από την ορθοστασία και από την πίεση των στιγμών λιποθύμησαν.

Δεν έχουν κάρτες και οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να πολυκαταλάβουν το ΝΑΙ και το ΟΧΙ της Κυριακής.

«Ποιο είναι το καλό να ψηφίσουμε παιδάκι μ΄...δεν καταλαβαίνω μας έχουν τρελάνει. Τι πράγματα είναι αυτά;» , έλεγε μια γιαγιά.

Οι αστυνομικοί με υπομονή και σεβασμό προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Εξάλλου στο πρόσωπό τους έβλεπαν τη μητέρα τους ή τον πατέρα τους.

Δείτε τι είπαν κάποιοι από αυτούς στην κάμερα του LamiaReport:

Δείτε στο παρακάτω link φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατούσε το πρωί έξω από τις τράπεζες στη Λαμία:

Χαμός έξω από τις τράπεζες στη Λαμία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση