ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας: Όχι μέχρι το τέλος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 15:45 ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας: Όχι μέχρι το τέλος
ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Στις  5 Ιούλη δίνουμε μια από τις πιο μεγάλες μας μάχες! Η ΕΕ, οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι καναλάρχες μας καλούν να ψηφίσουμε ναι. Να βάλουμε μόνοι μας τη θηλιά στο λαιμό μας! Μαζί τους τα κόμματα του μνημονίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά και οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ.

Εκβιάζουν με τις κλειστές τράπεζες αυτοί που έχουν δισεκατομμύρια στην Ελβετία! Μιλάνε για τις ουρές των συνταξιούχων και των ανέργων αυτοί που έκαναν τις μαζικές απολύσεις και κατάκλεψαν τα ταμεία. Θέλουν το λαό υποταγμένο για να περάσουν νέα βάρβαρα μέτρα.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ

ΌΧΙ στην κόλαση των μνημονίων. Στην ντροπιαστική επιτροπεία. Στις συντάξεις πείνας. Στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Στην φορολεηλασία του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια. Στην ανεργία. Στο ξεκλήρισμα των αγροτών. Στη μετανάστευση των νέων.

ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ

Τέσσερις μέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, η κυβέρνηση πηγαινοέρχεται με προτάσεις  στους «θεσμούς». Ζητάει «παράταση του υφιστάμενου προγράμματος», ή  «νέο πακέτο διάσωσης», προσθέτει νέα μέτρα, πάνω στα 8 δις.

Φτάνει πια με τη «διαπραγμάτευση». Η «διαπραγμάτευση» σημαίνει νέα μνημόνια. Όσο η κυβέρνηση επιμένει να μιλάει για διαπραγμάτευση, όσο αρνείται να πάρει μονομερώς μέτρα υπέρ του λαού, τόσο κονταίνει η δυναμική του όχι και τόσο σηκώνουν κεφάλι οι μνημονιακές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ  γυρνάει την πλάτη στον λαό. Με την απαράδεκτη στάση του για «άκυρο» ενισχύει αντικειμενικά την ΕΕ, τον Γιούνκερ, τους βιομήχανους, την επίθεση ενάντια στον λαό.  Έχει τεράστιες ιστορικές ευθύνες

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟ ΟΧΙ:

  • στη ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους
  • στη διαπραγμάτευση, τα παλιά και νέα μνημόνια
  • στο χρέος, το ευρώ και την ΕΕ 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

  • Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
  • Έξοδος  από την ευρωζώνη και  αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. για να αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό εργατικό έλεγχο, για να ελεγχθεί η κίνηση κεφαλαίων, να σβηστούν τα κόκκινα δάνεια στους φτωχούς, να γίνουν δημόσιες επενδύσεις.
  • Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εργαζομένων. 
  • Λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού.

Για να ζει ο κόσμος της δουλειάς με αξιοπρέπεια και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια του κόσμου της εργασίας.

Πολλές φορές η ιστορία των λαών κρίθηκε σε ένα μεγάλο ΝΑΙ ή σε ένα μεγάλο ΟΧΙ.

ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ - ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΡΗΞΗ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση