Τι γίνεται με τον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού στο "90"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 21:55 Τι γίνεται με τον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού στο "90"

Δεν υπάρχει παράπλευρο δίκτυο για τους οδηγούς, παρά μόνο μέσα από "90" - Μπαίνουν και βγαίνουν οι μεταλλικές μπάρες - Τι απαντά ο υπεύθυνος των πρατηρίων  - εστιατορίων στο 90χλμ στο LamiaReport, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σε πρόσφατη ανάρτησή μας είχαμε αναφέρει το κλείσιμο με μεταλλικές μπάρες της πρόσβασης που υπήρχε στα πρατήρια  - εστιατόρια "90" , από τον παράδρομο της εθνικής και κατ΄ επέκταση στην ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα να έχουν εναλλακτική διαδρομή όσοι οδηγοί ήθελαν να αποφύγουν τα διόδια.

Μάλιστα όταν έγινε η τοποθέτηση των μεταλλικών μπαρών, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν, αφού ο παράπλευρος δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Είναι τυφλός!!!!!

Αυτό όμως κράτησε για λίγο. Οι μπάρες ξηλώθηκαν και πάλι μετά από καταγγελίες οδηγών και κάτοικων της περιοχής, αφού πολλοί δεν μπορούν να πάνε στα χωριά τους, εκτός κι αν κάνουν ολόκληρο κύκλο μέσα από τα Βάγια.

Δυστυχώς, αν και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προσφέρει εναλλακτική λύση στους οδηγούς με παράπλευρο οδικό δίκτυο, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα να επικρατεί αυτό το αλαλούμ (διαβάστε σχετικά).

Δείτε παρακάτω τι απαντά στο LamiaReport o υπεύθυνος της εταιρίας των πρατηρίων - εστιατορίων "90",όταν ρωτήθηκε για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:

Σχετικά με το δημοσίευμά σας και τα ερωτήματα που θέσατε σας γνωρίζω τα εξής:
1. Ορθώς αναφέρθηκε ότι η εταιρία "ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" ΟΥΔΕΜΙΑ ενημέρωση ή συμμετοχή είχε στην διαμόρφωση (παρέκκλιση) των παραπλεύρων οδών περιμετρικά των εγκαταστάσεων, η οποία έγινε με επιμέλεια των ιδιοκτητών και αποκλειστικά με δικές τους δαπάνες.
 
2. Σύμφωνα με τον νόμο, λόγω της ύπαρξης των πρατηρίων-εστιατορίων στο 90χλμ., είναι απαραίτητη η ύπαρξη ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ούτως ώστε να μπορεί ανεμπόδιστα ο ταξιδιώτης να χρησιμοποιεί τον παράπλευρο δρόμο και να εξυπηρετείται στα εν λόγω πρατήρια.
Είναι γνωστό σε όλους τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ότι το παράπλευρο δίκτυο στο 90χλμ δεν είναι ολοκληρωμένο, αλλά αντιθέτως είναι τυφλό και οδηγεί σε αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα: Ο ταξιδιώτης που κινείται προς ΑΘΗΝΑ δεν έχει πρόσβαση στον παράπλευρο παρά μόνο στην είσοδο του πρατηρίου και όχι από προηγούμενο κόμβο όπως απαιτεί ο νόμος. Ο δε κινούμενος προς ΛΑΜΙΑ εισέρχεται στον παράπλευρο από τον κόμβο της Θήβας αλλά εξέρχεται μόνο από την έξοδο του πρατηρίου και όχι από επόμενο ανισόπεδο κόμβο.
 
3. Επειδή σύμφωνα με τον νόμο, απαγορεύεται η επικοινωνία του παράπλευρου δρόμου με τον αυτοκινητόδρομο, οι ιδιοκτήτες επιμελήθηκαν με δικές τους δαπάνες την μεταφορά των υφιστάμενων παράπλευρων περιμετρικά των πρατηρίων, ούτως ώστε να μην επικοινωνούν με τον αυτοκινητόδρομο. Είναι τελείως ΨΕΥΔΕΣ ΟΤΙ "έκλεισαν τους παράπλευρους" αφού οι παράπλευροι δεν είναι ολοκληρωμένοι, αλλά ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
 
4. Για την κατάσταση αυτή αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες διοικήσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., οι οποίες δεν μερίμνησαν για την κατασκευή ολοκληρωμένου παράπλευρου δικτύου, αλλά με την παρουσίαση ανακριβών στοιχείων συνέβαλαν στο να εκδοθούν εσφαλμένες, κατά την άποψή μας, δικαστικές αποφάσεις.
 
5. Σε ενδεχόμενο ερώτημα "γιατί δεν έκλεισαν οι επιχειρήσεις μας όπως έκλεισαν οι άλλες που είχαν πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο" η απάντηση είναι ότι: με την ενδεχόμενη φραγή των κυκλοφοριακών συνδέσεων με τον αυτοκινητόδρομο, όχι μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα του αδιεξόδου του παράπλευρου δικτύου, αλλά οδηγούνται 51 οικογένειες εργαζομένων και δικών μας στην ανεργία, καθ' όσον είναι αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων σε ανύπαρκτο κατ' ουσίαν παράπλευρο δίκτυο, ως προαναφέρθηκε.
 
6. Τέλος, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι σε επαφές που είχαμε με την νέα διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός κατανόησε πλήρως το θέμα και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε νομοθετική διάταξη που θα επιλύονται τα ανωτέρω προβλήματα, καθ' όσον είναι αδιανόητο αν κλείσουν όλα τα λειτουργούντα πρατήρια και εστιατόρια πλην των Σ.Ε.Α., ο χρήστης του αυτοκινητοδρόμου που πληρώνει τόσα διόδια, να αναγκάζεται να διανύσει μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ενδιάμεσης εξυπηρέτησης, αφού όπως όλοι γνωρίζουν ότι μετά το Σ.Ε.Α. (EKO OLYMPUS PLAZA) στο 65ο χλμ. ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣ/ΚΗΣ ο επόμενος σταθμός Σ.Ε.Α. είναι στο 265χλμ (ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ).
 
Εκ της Δ/νσεως
Βασίλης Καραγιώργος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση