Μπουρίνι με χαλάζι και κεραυνούς "χτύπησε" τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 10:01 Μπουρίνι με χαλάζι και κεραυνούς "χτύπησε" τη Φθιώτιδα

Πτώσεις δέντρων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, πληγωμένες καλλιέργειες και περιοχές βυθισμένες στο σκοτάδι, από την καλοκαιρινή κακοκαιρία που χτύπησε το απόγευμα της Παρασκευής τη Φθιώτιδα.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ο νομός μετρά τις πληγές του από το ξαφνικό καλοκαιρινό μπουρίνι.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο, στο ύψος του "Λεβέντη" τεράστιο πεύκο καταπλάκωσε τρία διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας συνταξιούχος αστυνομικός (δείτε και φώτο).

Στη Γλύφα ο ισχυρός άνεμος έκοψε τους κάβους από το ferry-boat (δείτε και βίντεο).

Στη δυτική Φθιώτιδα και τη Λοκρίδα χτυπήθηκαν από το χαλάζι καλλιέργειες, κυρίως δεντροκαλλιέργειες όπως φιστικιές και άλλα δέντρα.

Πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, έστω και για λίγο, μεχρι να πέσει η ένταση της ισχυρής βροχόπτωσης, που είχε μετατρέψει πολλούς δρόμους σε ποτάμια που έκρυβαν παγίδες.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ έτρεχαν και δεν έφταναν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, που προκάλεσαν σε διάφορες περιοχές οι κεραυνοί.

Στο Παγκράτι Λαμίας, στην περιοχή του Δομοκού, σε χωριά του Δήμου Μακρακώμης στη δυτική Φθιώτιδα, όπως και στη Γλύφα υπήρξαν ζημιές και προβλήματα ηλεκτροδότησης, που άλλα αποκαταστάθηκαν και άλλα έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη ημέρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση