Ξεπουλάνε τις Ιαματικές πηγές στις Θερμοπύλες;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 08:15 Ξεπουλάνε τις Ιαματικές πηγές στις Θερμοπύλες;

Πόσες ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας θα ξεπουληθούν? - Στο... σφυρί έχουν βγάλει τα διεθνή ΜΜΕ την Ελλάδα μετά τη συμφωνία.

Νησιά, λιμάνια, παραλίες, ιαματικές πηγές και άλλα "φιλέτα" βγάζει στο σφυρί η Ελλάδα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild που παρουσιάζει μάλιστα και κατάλογο με όλα όσα είναι προς πώληση.

Ολα αυτά, εξαιτίας του όρου στη συμφωνία για πώληση ακινήτων και ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο η Washington Post επέλεξε τα 10 πιο ενδιαφέροντα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που διατίθενται προς πώληση. Η αμερικανική εφημερίδα έκανε αυτή την επιλογή από το ΤΑΙΠΕΔ και μεταξύ των 10 καλύτερων "φιλέτων" αναφέρει και 4 ιαματικές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας είναι από το 2013 στο φάκελο του περιβόητου ΤΑΙΠΕΔ (Θερμοπύλες, Υπάτη και 2 στα Καμένα Βούρλα)

Επειδή ο νόμος Φθιώτιδας έχει τις περισσότερες και καλύτερες Ιαματικές πηγές στη χώρα, καλό θα είναι οι τοπικοί μας άρχοντες να "ψαχτούν" λίγο για να δουν ποιες είναι για "αξιοποίηση".

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι προς πώληση 4 ιαματικές πηγές. Η ιαματική πηγή των Θερμοπυλών είναι μέσα σε αυτές και αναφέρεται σε λίστα που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Το να αξιοποιηθούν πραγματικά τα ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας θα είναι "ευχής έργον", ωστόσο άλλο αξιοποίηση και άλλο ξεπούλημα...ή μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε τι πλούτο έχει ο τόπος μας, τον οποίο ποτέ δεν μπορέσαμε να τον αξιοποιήσουμε?

Αλλά ποιοι να το κάνουν? Αυτοί που τόσα χρόνια το μόνο που τους ενδιέφερε πόσα θα αρπάξουν και τίποτα άλλο?

Σύμφωνα λοιπόν με τον κατάλογο που παρουσιάζει η Bild, πωλητήριο έχει μπει:
- σε μαρίνες όπως αυτή της Επιδαύρου ή σε νησιά όπως η Ύδρα (τιμή αδιευκρίνιστη)
- σε λιμάνια όπως του Πειραιά ή της Θεσσαλονίκης (600 εκατ. ευρώ)
- σε παραλίες όπως αυτή της Ερμιόνης στην Πελοπόννησο
- σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ανάμεσά τους αυτά σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κω (1,3 δισ. ευρώ)
- σε δυο Airbus (10 εκατ. ευρώ)
- 2.500 κτίρια του υπουργείου Πολιτισμού και Σιδηροδρόμων και κτίρια στο εξωτερικό, ανάμεσα στα οποία κάποια σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
- σε 77.332 στρέμματα δημόσιας γης
- σε ιαματικές πηγές, όπως αυτή των Θερμοπυλών
- σε στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως το Ολυμπιακό Κέντρο στο Γαλάτσι
- Ξενοδοχεία, πχ στη Ρόδο
- στην πρώην αμερικανική βάση στο Ηράκλειο της Κρήτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση