Που θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 00:20 Που θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου στη Λαμία και τη Φθιώτιδα - Θα φτάσει όμως τους 41 βαθμούς σε άλλες περιοχές της χώρας - Σε ετοιμότητα οι αρχές.

Η θερμοκρασία αύριο Τρίτη στη Λαμία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Το τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 C°, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Θεσσαλίας και κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς, Σέρρες) θα αγγίξει τοπικά τους 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς.

Ο καύσωνας θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από την Παρασκευή το απόγευμα και από τα βόρεια με την ταυτόχρονη ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο στα 4-5 μποφόρ. 

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με το μελτέμι να φτάνει πλέον τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή η οποία δε θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς, ενώ οι τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες θα περιοριστούν στη βόρεια Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω των ενισχυμένων βοριάδων σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίας και την ξηρασία που θα έχει προηγηθεί θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στην ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο.

Που θα βρείτε ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες

«Από αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 το ισόγειο του κτηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (πρώην Νομαρχία, πλ. Ελευθερίας 13) που διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους θα παραμένει ανοιχτό  από τις 08.00π.μ. έως τις 17.00μ.μ. για το κοινό που αντιμετωπίζει προβλήματα με την υψηλή θερμοκρασία».

Και στην αίθουσα της Λεωνίδου

«Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων λόγω της υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Από αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου θα παραμείνει ανοικτή από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ η κλιματιζόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος- 22310 66160)

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση