Δάσος με 1300 χασισόδεντρα - Που εντοπίστηκε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 09:05 Δάσος με 1300 χασισόδεντρα - Που εντοπίστηκε

Μετά τη χασισοφυτεία στην Οίτη Φθιώτιδας, ανακάλυψαν νέο "δάσος" αυτή τη φορά στη Φωκίδα - Εκριζώθηκαν 1.301 δενδρύλλια - Κατασχέθηκαν 8 κιλά χασίς, ζυγαριά ακριβείας, αυτόματο σύστημα ποτίσματος της φυτείας, σκαπτικά εργαλεία κ.α. - Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών.

Δείτε φωτογραφίες από τη χασισοφυτεία και διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Φυτεία με (1.301) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, στην ορεινή περιοχή Βαρτός Άμφισσας.

Ειδικότερα, προχθές (31-07-2015) το απόγευμα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένων ενεργειών και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν σ την ανωτέρω δασώδη - δύσβατη περιοχή και κατάσχεσαν.

  • (1.164) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (20) εκατοστά έως και (2) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν.
  • (137) φυτά κάνναβης, ύψους έως (5) εκατοστών, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε γλάστρες.
  • (4) κιλά και (800) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.
  • (3) κιλά και (200) γραμμάρια κάνναβης.
  • Μία ζυγαριά ακριβείας και ένα όργανο μέτρησης υγρασίας.
  • Διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, λοστοί κ.λ.π.) για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και αυτόματο σύστημα ποτίσματος της φυτείας.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση