Μπουρίνι χτύπησε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 09:00 Μπουρίνι χτύπησε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Κεραυνοί έσπερναν φωτιές...

Ξαφνικό μπουρίνι χτύπησε αργά χθες βράδυ τη Λαμία και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας, όπως τις παράλιες γύρω από το πέταλο του Μαλιακού.

Στην ανατολική Φθιώτιδα οι Ράχες και άλλα χωριά έμειναν για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα.

Ένα δέντρο έπεσε από το δυνατό αέρα στον παράδρομο της Πελασγίας κοντά στα διόδια.

Πάνω από τη Στυλίδα, κοντά στον Άγιο Βλάσση, κεραυνός χτύπησε δέντρο και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία όμως έσβησε από τη δυνατή βροχή πριν φτάσουν οι πυροσβέστες στο σημείο.

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν επίσης στην δυτική Φθιώτιδα και στην Ευρυτανία όπου κεραυνοί έσπερναν φωτιές με αποτέλεσμα να τρέχουν οι πυροσβέστες από φωτιά σε φωτιά.

Πέφτει η θερμοκρασία

Σε πτωτική τάση ο υδράργυρος από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας και κυρίως το Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να πέφτει στους 31-32 βαθμούς.

Τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι και την Κυριακή θα είναι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά και το μελτέμι στο Αιγαίο που θα φτάνει τα 5-6 μποφόρ (τοπικά 7 την Πέμπτη και Παρασκευή).

Όσον αφορά την τάση του καιρού, όπως όλα δείχνουν μέχρι τις 11 Αυγούστου θα διατηρηθούν φυσιολογικές οι μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 32-33 βαθμούς, ενώ υπάρχει πιθανότητα για νέο κύμα καύσωνα κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση