Φθιώτιδα: Από ποιο κατάστημα των ΕΛΤΑ έκαναν φτερά 25.000 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 22:03 Φθιώτιδα: Από ποιο κατάστημα των ΕΛΤΑ έκαναν φτερά 25.000 ευρώ?

«Πέταξαν» πάνω από 25000€ από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη δυτική Φθιώτιδα...

Ο λόγος για το υποκατάστημα της Μακρακώμης, όπου οι επιθεωρητές στον αιφνιδιαστικό έλεγχο βρήκαν "τρύπα" στο χρηματοκιβώτιο!!!!

Μπροστά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη υπόθεση βρέθηκαν οι επιθεωρητές των ΕΛΤΑ όταν πριν από δύο 24ωρα προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των οικονομικών του πρακτορείου των ΕΛΤΑ στην Μακρακώμη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημέρα" οι ελεγκτές από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς οι διάλογοι που αναπτύχθηκαν μέσα στο κατάστημα δεν ήταν ότι καλύτερο για παρόμοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα βέλη επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο στέλεχος των ΕΛΤΑ που είχε την ευθύνη λειτουργίας και σύμφωνα τουλάχιστον με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι από το ταμείο του καταστήματος έχουν κάνει φτερά 25000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής ο υπηρεσιακός μηχανισμός των ΕΛΤΑ ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα συγκεκριμένα ευρήματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διευθυντικό στέλεχος έχει τεθεί σε υποχρεωτική αργία ενόσω εξελίσσεται ο έλεγχος και τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ήδη έχει αποκαλυφθεί η μαύρη τρύπα.

Τα ίδια στοιχεία σημειώνουν πως δεν έχουν υπάρξει παράπονα από την ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα για καταβολή συντάξεων, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτά τα χρήματα που απουσιάζουν από το ταμείο προέρχονται από βιβλιάρια ή από κάποιους άλλους λογαριασμούς.

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες σημειώνουν ότι οι επιθεωρητές δεν πήγαν τυχαία στο συγκεκριμένο κατάστημα της Μακρακώμης αλλά βλέποντας τα επιμέρους στοιχεία τα οποία διαμορφώνονται καθημερινά κινήθηκαν οι υποψίες καθώς φέρεται ότι υπήρχε μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.

Πληροφορίες από την Μακρακώμη σημειώνουν πως υπήρξε πανικός μόλις αφίχθηκαν οι επιθεωρητές στο συγκεκριμένο κατάστημα, υπήρξε όμως μια διαδικασία παρακώλυσης σε ότι αφορά την καταμέτρηση του ταμείου με διάφορα προσχήματα , ωστόσο όμως όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και σήμερα πλέον άριστα πληροφορημένες πηγές τονίζουν με νόημα πως είναι θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί και επισήμως πλέον το συγκεκριμένο σκηνικό.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια περίπτωση είχαμε και στο ταχυδρομικό κατάστημα της Σπερχειάδας πριν από λίγο διάστημα γεγονός το οποίο οδήγησε σε οριστική απόλυση ένα στέλεχος του οργανισμού. Ωστόσο αρκετές είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σε σχέση με την κατάσταση στην Μακρακώμη και μάλιστα την αποκάλυψη όλου αυτού του σκηνικού την αποδίδουν στην λειτουργία των capital controls.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση