Λαμία: Ξέρουν τον νεαρό που σκότωσε το γατάκι - Τον περιμένει βαριά καμπάνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 14:50 Λαμία: Ξέρουν τον νεαρό που σκότωσε το γατάκι - Τον περιμένει βαριά καμπάνα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την αναίτια και δολοφονική επίθεση ενός νεαρού σε ένα γατάκι στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για έναν 18χρονο από την Ελάτεια Φθιώτιδας ο οποίος τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έκανε βόλτα με τους φίλους του στην οδό Διάκου στη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις νεαροί είναι από Λαμία και ο τέταρτος από την Ελάτεια.

Η παρέα των νεαρών, είδε ένα γατάκι το οποίο ταΐζονταν από τους επαγγελματίες της οδού και ήταν ιδιαίτερα φιλικό, τόσο που το αγαπούσαν όλοι και το φρόντιζαν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και την καταγγελία του Φιλοζωικού «οι δύο νεαροί που προπορεύονταν, αναίτια, άρχισαν να κλωτσούν το γατάκι και οι άλλοι 2 θαύμαζαν το "κατόρθωμα" των φίλων τους. Όταν οι θαμώνες αντελήφθησαν τι έγινε, έτρεξαν να βοηθήσουν το ζώο, το οποίο όμως ξεψύχησε στα χέρια τους. Έπιασαν τους 2 νεαρούς οι οποίοι είχαν μείνει για να... θαυμάσουν το γεγονός , ενώ οι θύτες τράπηκαν σε φυγή.Όμως για κακή τους τύχη οι αυτόπτες μάρτυρες τους κυνήγησαν και κατέγραψαν τον αριθμό τους αυτοκινήτου στο οποίο μπήκαν και έφυγαν...»

Από τους τέσσερις νεαρούς εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα οι τρεις οι οποίοι είναι από τη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αποτρόπαια αυτή πράξη, υποδεικνύοντας ουσιαστικά ως δράστη τον τέταρτο της παρέας, ο οποίος έχει "εξαφανιστεί" και αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου, που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Άσχετα αν θα συλληφθεί τώρα ή θα πάει αργότερα σε τακτική δικάσιμο, η καμπάνα που περιμένει τον 18χρονο είναι πολύ βαριά, αφού ο νόμος για ζωοκτονία είναι πολύ αυστηρός.

Άμεσα θα επιβληθεί στον δράστη διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται ποινή από ένα έως τρία χρόνια και χρηματικό πρόστιμο από το δικαστήριο.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Αγγέλα Μπαρτσιώκα ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ή των δραστών, έτσι ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή άλλων τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων, αφού υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και μάλιστα νέοι οι οποίοι ξεσπούν σε ανυπεράσπιστα ζωάκια.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση