Ακόμη 15 συλλήψεις στους νομούς της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 12:10 Ακόμη 15 συλλήψεις στους νομούς της Στερεάς

Οι εξορμήσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση σε όλη τη Στερεά Ελλάδα - 15 ακόμη συλλήψεις για διάφορα αδικήματα είχαμε το τελευταίο 24ωρο.

Δείτε όλες τις περιπτώσεις αναλυτικά στο σχετικό δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα και συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για εκκρεμεί καταδιωκτικά έγγραφα και ειδικότερα:

  • ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) Βουλεύματα και τέσσερις (4) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης (2) ετών, (43) μηνών και (27) ημερών, για διάπραξη σωρείας αδικημάτων (κλοπές, απόπειρες κλοπών, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και αντίσταση).
  • ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών και χρηματική ποινή (200) ευρώ, για ανυποταξία.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα:

  • ημεδαπός σε περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, καθώς και ναρκωτικά δισκία, για τη χορήγηση των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
  • ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (M.D.M.A.).

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα:

  • ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, διότι κατελήφθη να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη). Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για παράβαση νομοθεσίας περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και χρηματική ποινή (200) ευρώ.
  • δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί και συγκεκριμένα, τέσσερις στην Άμφισσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και τρεις στην περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τέλος, συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Φουρνά Ευρυτανίας, από αστυνομικούς το Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, καθώς και (28) φυσίγγια και (2) κάλυκες αυτού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση