Την "πάτησε" ιερέας στη Φθιώτιδα με τον απατεώνα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 10:26 Την "πάτησε" ιερέας στη Φθιώτιδα με τον απατεώνα! (Φώτο αρχείου)

Την ίδια ώρα που η Μητρόπολη προειδοποιούσε ένας 70χρονος ιερέας του κατέθετε χρήματα στο λογαριασμό του.

Ο ευγενικός κύριος που τηλεφώνησε στον ιερέα συστήθηκε ως τραπεζικός και τον ενημέρωσε τι έπρεπε να κάνει εν όψει του κουρέματος των καταθέσεων.

Ο ανυποψίαστος ιερέας από επαρχία της Φθιώτιδας, πήγε χθες το πρωί σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και απέστειλε σε υποκατάστημα του ΕΛΤΑ στον Κορυδαλλό 1190 ευρώ, στα στοιχεία προσώπου που του είχε δώσει ο απατεώνας.

Όταν αργότερα μίλησε με την Μητρόπολη και κατάλαβε τι έγινε ήταν αργά και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να το καταγγείλει στην αστυνομία.

Επειδή ο απατεώνας έχει βάλει στόχο πολλά από τα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες της Φθιώτιδας η Μητρόπολη εξέδωσε προχθές την παρακάτω ανακοίνωση:

«Άγνωστος απατεώνας, ο οποίος παριστάνει τον Διευθυντή της Εθνικής Τραπέζης Λαμίας τηλεφωνεί στα Μοναστήρια και του Ιερείς μας και τους προτείνει να επικοινωνήσουν μαζί του δια να ρυθμίσει τις καταθέσεις τους ενόψει του φημολογουμένου κουρέματος των καταθέσεων.

Ο εν λόγω κύριος παρουσιάζεται ως προστάτης των Εκκλησιαστικών προσώπων, των οποίων όπως λέγει θέλει να ασφαλίσει τις καταθέσεις.

Ενημερώνουμε όλους να απευθύνονται στα πλησιέστερα Αστυνομικά Τμήματα και να αποφεύγουν πάσα συνομιλία τηλεφωνική με το εν λόγω πρόσωπο, του οποίου μοναδική επιδίωξη είναι η εξαπάτηση των αφελών και η αρπαγή των χρημάτων τους.

Δυστυχώς επικαλείται και το όνομα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ότι δηλαδή είναι ενήμερος για την κίνηση αυτή.

Μετά την ενημέρωση αυτή και τις κατά καιρούς επισημάνσεις του Μητροπολίτου μας για την δράση των απατεώνων όποιο χρηματικό ποσό αφαιρεθεί από το βιβλιάριο Ναού ή Μονής θα βαρύνει τον Ιερέα ή τον Προϊστάμενο της Μονής, ο οποίος θα επιστρέψει εξ ιδίων πόρων τα απολεσθέντα χρήματα.»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση