Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας ο Γιωτόπουλος της 17Ν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 11:00 Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας ο Γιωτόπουλος της 17Ν

Κάνει απεργία πείνας από τον Δεκαπενταύγουστο....

Νωρίς χθες το απόγευμα ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Δομοκού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου έφτασε λίγο πριν τις 6:00΄ το απόγευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάστηκαν κάποιες επιπλοκές στην υγεία του και ότι θα παραμείνει τουλάχιστον ένα 24ωρο για εξετάσεις και ότι άλλο χρειαστεί.

Ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 15 Αυγούστου με αίτημα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η μεταγωγή του έχει εγκριθεί από τον Μάιο, μετά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', ωστόσο, ο Αλ. Γιωτόπουλος κρατείται ακόμα στις φυλακές Δομοκού. «Καταφεύγω σ' αυτό το ύστατο μέσο αφού δεν έχω πια άλλη επιλογή», είχε υποστηρίξει με επιστολή του στο «Έθνος» στις 13 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Τζωρτζάτος έχει μεταφερθεί από τον Δομοκό στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ την τελευταία εβδομάδα απέχει από το συσσίτιο σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γιωτόπουλο.

Ολόκληρη η επιστολή Γιωτόπουλου που δημοσιεύτηκε στο «Εθνος»

«Εάν μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου δεν με έχουν μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση Β του παραρτήματος όπου βρισκόμουνα πριν με φέρουν στο Δομοκό, και όπου υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, αρχίζω απεργία πείνας από την επομένη Σάββατο 15 Αυγούστου. Με ένα και μόνο αίτημα: να μεταφερθώ εκεί.

Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες που καταργήθηκε η φυλακή Γ τύπου το Υπουργείο με εμπαίζει. Από τις 25 Μαΐου αρνούμαι να μπω στο κελί μου το μεσημέρι ως πράξη αντίστασης στη μη εφαρμογή του νόμου. Παρότι έχω κάνει αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό, στις 14 Μαΐου που έχει εγκριθεί. Παρότι μου υποσχέθηκαν ότι θα με μεταφέρουν αμέσως μετά τη μεταγωγή του Τζωρτζάτου στις 30 Ιούνη. Συνεχίζουν να με κρατούν στη φυλακή Δομοκού όπου δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Και όπου καθημερινά έρχονται στην πτέρυγα άγνωστοι κρατούμενοι από άλλες φυλακές.

Από το 2004 τόσο ο Τζωρτζάτος όσο και εγώ έχουμε δεχτεί μέσα στη φυλακή πάνω από 10 βίαιες επιθέσεις από κρατούμενους τους οποίους καθοδηγούν πάντα οι ίδιοι κύκλοι. Επιδιώκοντας να μας φιμώσουν να μας κλείσουν το στόμα. Γιατί είμαστε οι μόνοι που αμφισβητήσαμε και καταγγείλαμε τη Δίκη. Που αποκαλύψαμε ότι δεν ήταν δίκαιη, ότι η απόφαση ήταν υπαγορευμένη, ειλημμένη ανεξάρτητα από την ακροαματική διαδικασία. Φαίνεται όμως ότι δεν τους φτάνει η άδικη καταδίκη μας και η πολύχρονη φυλάκιση μας, τώρα επιχειρούν και να μας εξοντώσουν, να μας εξαφανίσουν.

Ρωτάω και ζητάω επίσημη απάντηση. Πώς είναι δυνατόν οι πέντε τελευταίες κυβερνήσεις, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, και οι δυο του Σαμαρά, να θεωρούν ότι υπάρχει ασφάλεια στη θέση Β όπου βρισκόμασταν από το 2009 μέχρι το 2015 και η σημερινή κυβέρνηση να θεωρεί ότι δεν υπάρχει; Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι στη θέση Β υπάρχει κίνδυνος να δραπετεύσουμε, ενώ ταυτόχρονα μας υπόσχονται ότι θα μας πάνε στη πτέρυγα της ΚΑΥΦ όπου τα μέτρα είναι χαλαρά και όπου υπάρχει καθεστώς ήμι-ελευθερίας; Μας εμπαίζουν; Ή μήπως τους εμπαίζουν;»

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com