Φθιώτιδα: Γιατί παραιτείται από το Ποτάμι ο Χρήστος Γιαταγάνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 08:37 Φθιώτιδα: Γιατί παραιτείται από το Ποτάμι ο Χρήστος Γιαταγάνας

Άρχισαν τα όργανα και στο 'Ποτάμι" εν όψει της συγκρότησης του ψηφοδελτίου στη Φθιώτιδα.

Ο γνωστός δικηγόρος Χρήστος Γιαταγάνας, ο οποίος ήταν πρώτος σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές, ανακοίνωσε την παραίτησή του με μια επιστολή, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του.

«Φαίνεται ότι τα «πολιτικά όρνεα»  σ΄ αυτό τον τόπο έχουν άριστη όσφρηση και τρέχουν όπου μυρίζονται «ψητό» πιθανής εξουσίας...», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αιχμηρή επιστολή του.

Διαβάστε αναλυτικά όλο το κείμενο παραίτησης του πρώην εθελοντή του Ποταμιού στη Φθιώτιδα, όπως ο ίδιος δηλώνει:

LEPA SELA LEPO GORE  ή

«ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ»

Προς: τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη  και την Εκλογική Επιτροπή του «Ποταμιού»

Αγαπητέ Σταύρο, Αγαπητοί πρώην συνεθελοντές της Εκλογικής Επιτροπής

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου μας ένωσε όλους η κοινή πεποίθηση ότι η πολιτική πρέπει να είναι υπόθεση και των «κανονικών» ανθρώπων που έχουν να επιδείξουν ένσημα στο ασφαλιστικό τους βιβλιάριο ζώντας και εργαζόμενοι με τιμιότητα είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και δεν μπορεί να αποτελεί τον προνομιακό χώρο για την συνέχιση της καριέρας χρυσοπληρωμένων «νεαρών» συνταξιούχων των ΔΕΚΟ ή των «επαγγελματιών» πολιτικών.

Δυστυχώς  το παλιό πολιτικό προσωπικό μας είχε συνηθίσει να έχει «αγαπημένα παιδιά» και μονίμους τροφίμους στα κομματικά γραφεία κάποιους προνομιούχους υπαλλήλους του Δημοσίου καθώς και κάποιους άλλους 50ρηδες συνταξιούχους με παχυλές συντάξεις και άλλες παροχές που  οι φτωχοί «συγγενείς» του ιδιωτικού τομέα  ούτε να ονειρευτούν δεν διανοούνται. Όλοι αυτοί  με μοναδικό προσόν την κομματική ιδιότητα εξάντλησαν προς τα άνω την ιεραρχία  με βαρύγδουπους τίτλους το μέγεθος των οποίων  όπως οι μισθοί τους και οι συντάξεις τους είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα  των οικονομικών μονάδων που εργάζονταν.

Στις συναντήσεις των εθελοντών της Φθιώτιδας που συμμετείχα από το Φθινόπωρο του 2014 διαπίστωσα ενθουσιασμό και διάθεση η πολιτική να μπει στο κέντρο του ενδιαφέροντος  του καθημερινού ανθρώπου χωρίς  δίψα για «καρέκλες», χρήμα και προσωπικά οφέλη πράγμα που με εξέφραζε απόλυτα ως κάτι διαφορετικό από τα μέχρι τώρα κομματικά δρώμενα των παλιών κομμάτων .

Στις 30-12-2014 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μέλος της τότε εκλογικής επιτροπής του «Ποταμιού» να είμαι υποψήφιος  στις βουλευτικές εκλογές της 25-1-2015 διότι όπως μου ανέφερε  προτάθηκα από πάρα πολλούς, αν και εγώ δε ο ίδιος ουδέποτε υπέβαλα αίτηση και ακόμα μέχρι σήμερα αγνοώ ποιοι ήταν αυτοί που με πρότειναν. Χωρίς δεύτερη κουβέντα απάντησα θετικά γιατί το θεώρησα χρέος μου να βοηθήσω στην κοινή προσπάθεια χωρίς να «διαπραγματευτώ» για τα υπόλοιπα μέλη του ψηφοδελτίου  πράγμα που θα έκανα αν απέβλεπα στην κομματική μου ανάδειξη.

Στην προεκλογική περίοδο που επακολούθησε  όλοι οι υποψήφιοι  του Νομού Φθιώτιδας  αγωνιστήκαμε χωρίς ανταγωνισμούς μεταξύ μας και κυρίως χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση αλλά για ένα καλό συλλογικό αποτέλεσμα και οι πολίτες της Φθιώτιδας με ανέδειξαν πρώτο σε αριθμό σταυρών από το ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού».

Θα τολμούσα δε να ισχυριστώ ότι με βάση την πόλωση που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και τις ιδιομορφίες στην κοινωνική διαστρωμάτωση του εκλογικού σώματος στη Φθιώτιδα , αλλά και άλλους παράγοντες του νομού ,που δεν είναι του παρόντος, το εκλογικό ποσοστό της Φθιώτιδας ήταν πολύ καλό και άνοιγε ένα δρόμο για μελλοντική ίσως και θεαματική άνοδο .

Μόλις πριν από λίγο δέχτηκα τηλεφώνημά Σας να σας διευκολύνω και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Νομού  Φθιώτιδας ως δεύτερος και να δεχτώ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου κάποιους «πολιτικούς γυρολόγους» με γνωστή για μένα ιστορία οι οποίοι διαφήμιζαν την καταγωγή τους από τον τόπο καταγωγής γνωστού «αδιάβαστου» πρώην υπουργού από το παλιό κομματικό σύστημα που επισώρευσε στη χώρα τόσα δεινά.

Φαίνεται ότι τα «πολιτικά όρνεα»  σ΄ αυτό τον τόπο έχουν άριστη όσφρηση και τρέχουν όπου μυρίζονται «ψητό» πιθανής εξουσίας.

Ανταποκρινόμενος στην παράκλησή Σας με αίσθημα ευθύνης κυρίως στους εκλεκτούς συμπολίτες που με είχαν προτείνει στις προηγούμενες εκλογές αλλά και στους συνεθελοντές της Φθιώτιδας που ομόθυμα εκδήλωσαν την επιθυμία τους να είμαι εγώ επικεφαλής παρά τις μέχρι τώρα «τρικλοποδιές» που κάποιοι μου έβαζαν, σας δηλώνω λοιπόν ότι ευχαρίστως σας διευκολύνω και στις εκλογές της 20-9-2015 δεν θα είμαι υποψήφιος   .

Επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική άποψη από αυτήν που είχαν οι πολιτικοί της Ελληνικής Επανάστασης οι οποίοι  μοίραζαν ένθεν κακείθεν διπλώματα αρχιστρατηγίας. Φαίνεται τελικά ότι η ασθένεια του παλαιού πολιτικού κατεστημένου είναι μεταδοτική .

Συγχωρήστε μου αλλά έχω την κακή συνήθεια να ασπάζομαι την πεποίθηση του Μάρκου Μπότσαρη ότι τα διπλώματα αρχιστρατηγίας κερδίζονται στη μάχη και δεν απονέμονται.

Εύχομαι καλή τύχη και το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα. Στο κάτω- κάτω πιστεύω ότι από την μη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Νομού Φθιώτιδας «δεν θα χάσει η Βενατιά βελόνι».

Τέλος σας γνωστοποιώ ότι θα δώσω στην δημοσιότητα την παρούσα επιστολή μου γιατί οφείλω μία έντιμη και ειλικρινή απάντηση στους πολίτες της Φθιώτιδας οι οποίοι καθημερινά με ρωτούσαν αν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 20-9-2015.

ΜΕ ΤΙΜΗ
Χρήστος Γιαταγάνας
Πρώην Εθελοντής στο Νομό Φθιώτιδας
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση