Σχολεία: Ανοίγουν για να ξανακλείσουν!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 17:46 Σχολεία: Ανοίγουν για να ξανακλείσουν!

Ανοίγουν στις 11/9 και κλείνουν για τις εκλογές στις 18/9 μέχρι τις 21/9.

Αλαλούμ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς προκαλεί η διεξαγωγή των εκλογών, αφού τα σχολεία μόλις ανοίξουν θα πρέπει να ξανακλείσουν.  

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα θα κλείσουν λόγω των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Επιστροφή με πολλά κενά

Πάντως, το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται ότι θα βρει το υπουργείο εν μέσω της διαδικασίας της καταγραφής των κενών των εκπαιδευτικών, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη καταμέτρησή τους.

«Έχουμε κάνει μια εκτίμηση που είναι πολύ χαμηλότερη της αρχικής (σ.σ. η αρχική εκτίμηση ήταν της τάξεως των 20.000 κενών). Αυτή τη στιγμή, περιμένουμε την τεκμηριωμένη καταγραφή των αναγκών από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια αναφορά στον πιθανό αριθμό των κενών.

Τέλος, όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο, υπηρεσιακά οι διαδικασίες είναι στο τελευταίο στάδιο, ενώ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση