Θα πει το ΝΑΙ ο Γράψας στον Μεϊμαράκη;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 08:02 Θα πει το ΝΑΙ ο Γράψας στον Μεϊμαράκη;

Με τήρηση της σειράς ανάδειξης στις προηγούμενες εκλογές, φτιάχνονται οι λίστες τις ΝΔ, ενώ υπάρχουν αλλαγές μόνο στις τελευταίες τιμητικές θέσεις - Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δημήτρη Γράψα.

Ανανέωση συμβολικού χαρακτήρα με πρόσωπα που θα ενισχύουν την θέση του κόμματος στο ευρωπαϊκό κέντρο περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς η ηγεσία του κόμματος επιθυμεί να μην διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες.

Η τοποθέτηση των ονομάτων στις λίστες έγινε με απόλυτη τήρηση της σειράς ανάδειξής τους στις εκλογές του Ιανουαρίου που σημαίνει πως ακόμα και αν το κόμμα αυξήσει τις έδρες του θα εκλεγούν οι επιλαχόντες τις προηγούμενης περιόδου. 

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τις τελευταίες τιμητικές θέσεις που όμως μπορούν να «απελευθερώσουν» σημαντικά μηνύματα ανανέωσης ή μετατόπισης του ιδεολογικού στίγματος.
  Υπόαυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες τα ψηφοδέλτια που θα παρουσιαστούν την Τετάρτη διαμορφώνονται ως εξής:

Επικρατείας

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έχει αποφασίσει να διατηρήσει χωρίς αλλαγές την πρώτη τετράδα υποψηφίων που εκλέχτηκαν τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Νίκη Κεραμέως και Βασίλη Οικονόμου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το τελευταίο διάστημα διενεργούνται επαφές προκειμένου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψας με ορισμένους να εκτιμούν πως αν ο στρατηγός δεχθεί την πρόσκληση του αρχηγού της ΝΔ τότε ενδεχομένως να τοποθετηθεί και επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση