ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας: "Δεν θα γίνουμε θεατές σε ένα θέατρο που παίζεται ερήμην μας"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 08:05 ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας: "Δεν θα γίνουμε θεατές σε ένα θέατρο που παίζεται ερήμην μας"

Με σκληρή ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα καταγγέλλει τις αθηνοκεντρικές και αντιδημοκρατικές επιλογές προσώπων στο ψηφοδέλτιο των επερχόμενων εκλογών...

Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης - καταγγελίας:

«Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας και τον έντονο προβληματισμό μας, για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του Κινήματός μας στο Ν. Φθιώτιδος, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σας γνωστοποιούμε ότι αυτού του τύπου οι αθηνοκεντρικές και ξεκάθαρα αντιδημοκρατικές επιλογές προσώπων δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Ειναι προφανές οτι δεν συνάδουν με τις δημοκρατικές αρχές και τις διαδικασίες που χαρακτήριζαν το ΠΑΣΟΚ, από τις απαρχές ακόμη της ίδρυσής του.

Δεν μπορεί η ηγεσία να μην λαμβάνει υπόψη την πρόσφατη ιστορία του Κινήματος και τις απόπειρες διχασμού του και να προκρίνει με ‘’το έτσι θέλω’’ πρόσωπα ερήμην των τοπικών κοινωνιών και οργανώσεων. 

Δεν μπορεί η ηγεσία να μην κατανοεί οτι υπήρχαν εναλλακτικές που και την ενότητα θα διασφάλιζαν και θα οδηγούσαν σε βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό αφορά και τα στελέχη που κατέλαβαν κορυφαίες θέσεις του ψηφοδελτίου δημιουργώντας διχαστικό κλίμα στην περιοχή μας.

Είναι προφανές ότι υπήρχε η δυνατότητα για διανομή ρόλων πχ στις χαμηλότερες θέσεις  του ψηφοδελτίου, όπου θα δινόταν η ευκαιρία, έμπρακτα, σε όσους πραγματικά στηρίζουν την παράταξη και τη χώρα να αποδείξουν, ότι δεν νοιάζονται μόνο για την καρέκλα του βουλευτή.

Τασσόμαστε κατά αυτών των πρακτικών, οι οποίες δεν προκρίνουν τις διαφανείς διαδικασίες, δε σέβονται τα εκλεγμένα όργανα, την προσωπική πορεία και την πρόσφατη - πριν 8 μήνες - προσπάθεια των συνυποψηφίων τους,αλλά αντίθετα ευνοούν τον καιροσκοπισμό. 

Τασσόμαστε κατά των άνωθεν αποφάσεων που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τη γνώμη των τοπικά εκλεγμένων οργάνων, που στις πρόσφατες πολύ δύσκολες μέρες, διατήρησαν την πίστη τους ότι το ΠΑΣΟΚ είναι Κίνημα αρχών, διαφάνειας και συμμετοχικής δημοκρατίας.

Δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε θεατές σε ένα θέατρο που παίζεται ερήμην μας, την ίδια στιγμή μάλιστα που ζητείται η ολόθερμη στήριξη και συμμετοχή μας.

Γιατί ο τελικός κριτής θα είναι όχι μόνο ο λαός του Νομού μας, αλλά πρωτίστως ο χρόνος και η ιστορία του καθενός από εμάς.»

Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση