Προσοχή: Οι απατεώνες με τα «μαϊμού» τροχαία "χτυπούν" πάλι στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 08:02 Προσοχή: Οι απατεώνες με τα «μαϊμού» τροχαία "χτυπούν" πάλι στη Λαμία!

Πρόσφατα είχαν αρπάξει 9.000€ από μια 93χρονη λέγοντας ότι η κόρη της είχε πέσει θύμα τροχαίου - Το τελευταίο 24ωρο κάνουν απανωτά τηλεφωνήματα στην περιοχή της Λαμίας.

Προσοχή: Αν σας πάρουν τηλέφωνο και ακούσετε φωνή με λυγμούς  (κλάματα) ή σας πουν για τροχαίο ατύχημα συγγενικού σας προσώπου είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

Απανωτά τηλεφωνήματα και πάλι στην περιοχή της Λαμίας από σπείρα απατεώνων, που τρομοκρατούν τα θύματα τους, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα, με τα «μαϊμού» τροχαία, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες στο LamiaReport..

Σαν τη Λερναία Ύδρα είναι οι απατεώνες που τηλεφωνούν στα σπίτια έχουν στόχο κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Όσους και να πιάσεις αυτοί πολλαπλασιάζονται. Βέβαια και αν τους πιάσουν πάλι σε λίγο είναι έξω και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, αφού ουσιαστικά μένουν ατιμώρητοι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν μια γυναίκα που έκλαιγε με λυγμούς και ζητούσε βοήθεια. Σε άλλες περιπτώσεις έλεγαν ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαιο και ότι έπρεπε αν δώσουν χρήματα για να μην μπλέξει. Ευτυχώς σε όλες τις περιπτώσεις υποψήφια θύματα κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μετά τις ερωτήσεις που έκαναν και έτσι έκλειναν το τηλέφωνο. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που ηλικιωμένες γυναίκες τρομοκρατημένες έπαιρναν τηλέφωνο τα παιδιά τους να δουν αν είναι καλά.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν και πάλι κάποια θύματα που έπεσαν στην παγίδα των απατεώνων.

Προσοχή, όταν ακούσετε κλάματα στο τηλέφωνο ή καποιος να σας λέει ότι έγινε τροχαιο που εμπλακεί το παιδί σας, μην "τσιμπήσετε". Ενημερώστε τους ηλικιωμένους γονείς σας, παππούδες και γιαγιάδες, να ξέρουν ότι έχουν αν κάνουν με απατεώνες και να μην τρομοκρατούνται.

Πήραν 9.000€ από γιαγιά

Πρόσφατα κατάφεραν να εξαπατήσουν μια 93χρονη από τη Λαμία και να της πάρουν όλες τις οικονομίες της.

Όταν η ηλικιωμένη γυναίκα σήκωσε ανυποψίαστη το σταθερό τηλέφωνο άκουσε έναν άνδρα αναστατωμένο να της λέει ότι είναι γιατρός και ότι η κόρη της είχε πέσει θύμα τροχαίου και χρειάζονται επειγόντως χειρουργείο.

Η 93χρονη ήταν τόσο ανυποψίαστη που ούτε τα σπαστά ελληνικά του "γιατρού" δεν την έκαναν να σκεφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχε σοκαριστεί από το κακό νέο για τον σοβαρό τραυματισμό της κόρης της και το μόνο που την ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν η υγεία της.

Ο απατεώνας κατάφερε να την πείσει ότι χρειάζεται επειγόντως χρήματα για προχωρήσει άμεσα στο χειρουργείο και η ηλικιωμένη του είπε ότι όσα έχει στο σπίτι μπορεί να τα δώσει.

«Έρχεται τώρα η συνεργάτιδά μου να τα δώσεις....», της είπε ο "γιατρός", ο οποίος είχε εν τω μεταξύ "ψαρέψει" και τη διεύθυνση στη συνομιλία που είχε με τη γιαγιά.

Σε λίγα λεπτά η 93χρονη κατέβηκε από το σπίτι όπου έξω από την πόρτα την περίμενε μια εύσωμη μελαχροινή κυρία, που φορούσε πράσινο μπουφάν, μαύρο κολάν και ροζ μποτάκια.

Η ηλικιωμένη έδωσε στην απατεώνισσα 9.000€, η οποία μόλις πήρε τα χρήματα έγινε καπνός. Όταν η γιαγιά κατάλαβε τι έγινε ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και άρχισε να χτενίζει την ευρύτερη περιοχή της Νέας Άμπλιανης, όπου διαμένει η 93χρονη, χωρίς όμως να καταφέρει να εντοπίσει τη γυναίκα που πήρε τα χρήματα ή τον συνεργό της.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση