Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 10:25 Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία
Ολοκληρώθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία, στη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χρυσούλα Καψάλη και Σπύρος Μπούας, ενώ την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του Κ. Μπασδέκης ανέφερε :
«Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών μπορούμε και πρέπει, είναι άκρως αναγκαίο, να επιδιώξουμε να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού σε όσο το δυνατό περισσότερα λαϊκά σπίτια σε εργαζόμενους άνεργους, μικρομεσαίους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, σε νέους και νέες των λαϊκών οικογενειών.
Να κάνουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όπλο στα χέρια των ανθρώπων που σκέπτονται την αποχή να τους δώσουμε θάρρος και ελπίδα που θα πατάει και θα συναντιέται με την καθαρή, ανιδιοτελή, κρυστάλλινη στάση και θέση του ΚΚΕ διαχρονικά.
Να εμπιστευθούν σ αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη αντίστασης απέναντι στον αρμαγεδδόνα των μέτρων που έρχονται.
Σ αυτές τις μέρες θα ενταθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με στόχο να ισχυροποιηθούν και οι δύο ώστε να διευκολυνθούν οι μετεκλογικές εξελίξεις.
Γι αυτό έγινε και το Ντιμπέϊτ, γι αυτό και οι συζητήσεις τις επόμενες μέρες θα περιστρέφονται γύρω απ την εμφάνιση των δύο «μονομάχων», επικεντρώνοντας την προσοχή στα δυο Κόμματα, στους δυο πόλους τους συστήματος.
Επιδιώκουν να συσπειρώσουν ψηφοφόρους που ενδεχομένως να σκέπτονται την απαγκίστρωση τους απ τα δυο κόμματα με στόχο την συνέχιση του εγκλωβισμού τους στη λογική ότι έξω απ το δρόμο της ΕΕ και του κεφαλαίου δεν υπάρχει ζωή, είναι καταστροφή.
Όμως ο λαός μας σήμερα και ενόψει των εκλογών έχει συσσωρευμένη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσει σε όφελος του. Η πείρα του λέει :
  • Ενώ υπήρχαν διάφορες κυβερνητικές εκδοχές, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, μαζί και ξεχωριστά, κυβερνήσεις τεχνοκρατών και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ζωή του έχει χειροτερεύσει λόγω των μέτρων που έφεραν αυτές οι κυβερνήσεις. Επίσης ότι είδα τα μνημόνια να «σκίζονται» και στη θέση τους να έρχονται άλλα νέα.
  • Εμφανίστηκαν νέα κόμματα : Ποτάμι, ΑΝΕΛ άλλα εξαφανίστηκαν: ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ και άλλα τα ξεθάβουν Εν. Κεντρώων για να παίξουν κι αυτά το ρόλο τους σε αυτές τις εξελίξεις. Στόχος η καλλιέργεια νέων ελπίδων, προσδοκιών ότι μπορεί να υπάρξει λύση απ τα αδιέξοδα, μέσα φυσικά στα ασφυκτικά όρια της ΕΕ, του Κεφαλαίου.
Υπάρχει διαφορά απ τις εκλογές του Γενάρη.
  • Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμπληρώνει το πάζλ των κυβερνητικών εκδοχών και οδηγεί άμεσα σε εκλογές, σε συμφωνία με τους εταίρους γιατί: πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ισχυρών κυβερνήσεων για να ψηφίσουν τα μέτρα.
  • Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές αποτελεί το γεγονός ότι το πρόγραμμα των κομμάτων είναι κοινό, είναι το μνημόνια που ψηφίστηκε και προδιαγράφει την πολιτική της επόμενης μέρας. Είναι όλα τα μέτρα που αφορούν : μειώσεις συντάξεων και μισθών, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση της φορολογίας σε αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες, αλλαγές σε χειρότερη κατεύθυνση των εργασιακών σχέσεων, ενώ επιδεινώνεται η κατάσταση σε Υγεία, παιδεία και πρόνοια, στους Δήμους με την αφαίμαξη των διαθέσιμων, ιδιωτικοποίηση υποδομών κτλ.
  • Φάνηκε επίσης ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών δυνάμεων είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, στηρίζει ενιαία αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Τι αποδείχτηκε λοιπόν ότι από την εμπειρία της τελευταίας πενταετίας και ιδαίτερα του τελευταίου επταμήνου σε σχέση με αυτά που έλεγε το ΚΚΕ;
  • Ότι δεν υπάρχει λύση φιλολαϊκή εντός τις ΕΕ και του Καπιταλισμού.
  • Ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε μνημόνια γιατί το πάνω χέρι έχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
  • Ότι όσοι έχουν ως θεό την ΕΕ θα ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, το δρόμο των μνημονίων.
 
Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μπορεί κάποιος να πάει και να ψηφήσει ενάντια στα συμφέροντα του; Σήμερα γνωρίζει ότι αυτά τα μέτρα θα έρθουν πάση θυσία. Η ψήφος σε αυτά τα κόμματα θα το επικροτήσει. Τους δίνει δύναμη να μιλάνε με τον αέρα του νικητή και του σωτήρα, τέλος υποδεικνύει το μέλλον των παιδιών.»
Μεταξύ άλλων, κλείνοντας το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ είπε:
«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για το λαό. Σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη για να αντιπαρατεθούμε στη βαρβαρότητα της πολιτικής που θα εφαρμόσουν.
  • Γιατί είναι άλλο πράγμα να έχει το ΚΚΕ 15 βουλευτές κι άλλο 40-50 ή 60. Γιατί θα δυναμώσουν οι αγώνες, θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί.
  • Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ θα αναθαρρήσει ο λαός, θα παλεύει με μεγαλύτερο σθένος.
  • Γιατί με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα μπει στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για την πολιτική του πρόταση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.
  • Γιατί μπορούμε να φρενάρουμε τα μέτρα, να τα αποτρέψουμε αλλά και να βάλουμε τις βάσεις για ορισμένες κατακτήσεις.
  • Γιατί θα γίνει καλύτερα κατανοητό ότι ο λαός δεν μπορεί να υπομένει άλλο να χαράξει πορεία για τον δρόμο της ανατροπής.
  • Γιατί με το ΚΚΕ πραγματικά υπάρχει λύση.
Παλεύουμε μέχρι την τελευταία ώρα, ως την κάλπη, με το ψηφοδέλτιο ώστε να μετρήσουμε πολλαπλάσιους ψήφους. Καλή δύναμη και καλό αγώνα με ισχυρό ΚΚΕ και μετά την 21 Σεπτέμβρη πιο ισχυρός ο λαός μας.»