Το πρώτο πλοίο για Σποράδες αναχώρησε από το νέο σύγχρονο λιμάνι Αγίου Κωνσταντίνου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 08:02 Το πρώτο πλοίο για Σποράδες αναχώρησε από το νέο σύγχρονο λιμάνι Αγίου Κωνσταντίνου

Στο τελικό στάδιο το μεγάλο έργο των 10 εκατομμυρίων ευρώ…

Με αφορμή την αναχώρηση του πρώτου -για την καλοκαιρινή περίοδο- δρομολογίου για τις Σποράδες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, τους Αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Ηλία Κυρμανίδη και Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής πολιτικής, Κώστα Αποστολόπουλο, αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, στο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες επέκτασής του.

Αυτός ήταν και ο σκοπός της σημερινές αυτοψίας, ώστε παρουσία και του Δημάρχου Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη να επιβλέψουν το τελευταίο στάδιο των εργασιών.

Σε συνεργασία με εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας και των λιμενικών αρχών διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του νέου σύγχρονου λιμένα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο όπως σημειώσαμε, βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 9.800.000 €, το οποίο χρηματοδότησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με βασικό στόχο την επέκταση και την αύξηση της δυναμικότητας του λιμένα. Αυτό επιτυγχάνεται με:

  • Τη δημιουργία πρόσθετου χερσαίου χώρου 3.745 τμ.. Συνολικά, το νέο λιμάνι έχει πλέον έκταση 6.815 τ.μ., με αποτέλεσμα να επιλύονται κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα.
  • Τη δημιουργία θέσεων πρόσδεσης για την εξυπηρέτηση πλοίων μεγαλύτερου μήκους και βυθίσματος. Συγκεκριμένα, είναι πλέον δυνατή η πλαγιοδέτηση 2 υδροπτέρυγων μήκους μέχρι 35 μέτρων, η πρυμνοδέτηση 2 Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μήκους μέχρι 100 μ., η πρυμνοδέτηση 2 Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μήκος μέχρι 60 μ..

«Η αναχώρηση του πρώτου πλοίου, που έφυγε για φέτος από τον Άγιο Κωνσταντίνο με προορισμό τις Σποράδες, έχοντας δέσει στο νέο σύγχρονο λιμάνι που ολοκληρώνουμε αυτή την περίοδο, σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Ένα στρατηγικό έργο 10 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο επενδύσαμε για να μεγαλώσει τους θαλάσσιους δρόμους της ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα γίνεται πράξη και σύντομα παραδίδεται στους πολίτες και τους επισκέπτες μας!» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Σημαντική η σημερινή ημέρα για τη Φθιώτιδα, λόγω της έναρξης των δρομολογίων από τον Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου.  Υλοποιώντας  έναν από τους στρατηγικούς στόχους  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  υλοποιούμε και τη μοναδική μας επιλογή, να κατασκευάσουμε τις απαραίτητες υποδομές διασύνδεσης, που θα δώσουν  αναπτυξιακή προοπτική στην περιφερειακή μας οικονομία και για τις επόμενες γενιές».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση