Ας σπάσουμε «τη σιωπή των αμνών»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 08:00 Ας σπάσουμε «τη σιωπή των αμνών»

(Της Δρ. Βιργινίας Στεργίου)

Ο λαός αποφάσισε. Και η λαϊκή ετυμηγορία είναι απολύτως σεβαστή. Ποια όμως είναι τελικά τα συμπεράσματα από την εκλογική αυτή αναμέτρηση; Και θα μπορούσαν τα αποτελέσματα αυτά να δώσουν ένα γερό μάθημα στο γερασμένο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις ίδιες και ίδιες γραφικές πολιτικές φιγούρες που να μοστράρουν τις φάτσες τους στα τηλεοπτικά παράθυρα, με τους ανεπαρκείς πολιτικούς παράγοντες, με τους πολυφορεμένους υποψηφίους, με τους πολυκαιρισμένους δημάρχους και κυρίως με την ίδια νοοτροπία;

Αποδείχτηκε λοιπόν ότι πέρα από όλα και από όλους ο λαός ζήτησε απεγνωσμένα την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, έψαξε το νέο που μπορεί να είναι και παλιό, το άφθαρτο και καθαρό στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, πιστεύοντας ότι στο μέλλον θα υπάρξει μια λεπτή δέσμη ελπίδας που θα βγάλει τη χώρα από τον κοινωνικό και οικονομικό μεσαίωνα.

Η μεγάλη λοιπόν κατά τα άλλα δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε να πάρει το μάθημά της από τις απανωτές της ήττες στις εκλογικές αναμετρήσεις, δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα των πολιτών, δεν κατάλαβε ότι δεν θέλουμε άλλους τοπάρχες, άλλες οικογένειες, δεν αντέχουμε άλλη διαπλοκή πουθενά και σε τίποτα!

Δεν γίνεται να περνάνε όλα από τα τοπικά γραφεία, που δίνουν ψίχουλα και δεσμεύουν τους αφελείς πολίτες. Δεν μπορεί να διορίζονται οι «κολλητοί» στα διόδια, να προωθούνται τα δημόσια έργα αναλόγως, να ελέγχουν τα δημόσια νοσοκομεία, να έχουν λόγο στην αστυνομία, στην εκκλησία, στους εκπαιδευτικούς, να διαγράφουν ή να καθορίζουν τους υποψηφίους στα ψηφοδέλτια, όπως τους βολεύει.

Αυτό είναι διαπλοκή, είναι ένα παλαιολιθικό μοντέλο που μας κούρασε όλους και που μπορεί μεν όλα αυτά να έχουν σαν αποτέλεσμα την επανεκλογή ενός βουλευτή, αλλά δεν βοηθούν στο να κερδίζει μια παράταξη. Δυστυχώς το πελατειακό αυτό μοντέλο καλά κρατεί και στη Φθιώτιδα!

Όσοι λοιπόν έχουν ακόμη όραμα και ελπίδα για το μέλλον αυτής της παράταξης, που δεν ανέχονται άλλη υποκρισία, που δεν μπορούν να συγκαλύπτουν σκάνδαλα, απαιτούν τη ριζική αλλαγή, την ανασυγκρότηση και τη δημιουργία μιας υγιούς φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, που θα προάγει την αξιοκρατία με διαφάνεια, που θα αναδείξει νέες άφθαρτες προσωπικότητες μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες δεν θα ανήκουν σε οικογένειες ούτε σε τοπικά γραφεία και που θα σκύψει ουσιαστικά πάνω από τα προβλήματα των πολιτών.

Η σιωπή των αμνών λοιπόν ας πάρει ένα τέλος.

Δρ. Βιργινία Στεργίου

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση